Carrick lökést vár a kupagyõzelemtõl

Michael Carrick kiemelte, hogy egy esetleges Ligakupa-siker mekkora lökést adhatna a csapatnak a szezon derekán.


A Vörös Ördögök 2009-ben és 2010-ben is magasba emelhették a gyõzteseknek járó trófeát és az angol válogatott középpályás úgy érzi, hogy a sorozat megnyerésével - amelyre február 26-án a Wembleyben kerülhetne sor - egyfajta magabiztosságot kaphatnának társaival együtt a szezon végi kiélezett küzdelmekre.

 

Carrick, aki jelen pillanatban pazar formának örvend, emellett úgy érzi, hogy ez a sorozat fantasztikus lehetõség arra, hogy a felnövekvõ tehetségek kipróbálhassák magukat tapasztalt játékosokkal karöltve.

 

"Az senkinek nem árthat, ha hozzászokik ahhoz, hogy minden mérkõzésen gyõzni kell, nem számít milyen sorozatban játszunk" - kezdte az egykori Tottenham-játékos.

 

"Néhányan leírják ezt a sorozatot, mert nem tartják annyira fontosnak, de februárban magasba emelni egy trófeát, hatalmas érzés. Rengeteg hitet kölcsönöz ez számodra a szezon vége elõtt, de nem csak a játékosoknak, hanem a klubnak is. Ha trófeákat nyersz, az mindenkit felemel. Ez olyan dolog, amit nem vehetünk komolytalanul, hiszen ez egy újabb lehetõség, hogy még több címet gyüjtsünk."

 

"Ebben az évben, hogy számos nagy csapat állva maradt. A múltban bizonyos években sokkal kevesebb nagy klub maradt bent ebben a szakaszban. Hihetetlen erõs versenyfutás van közöttünk. A negyeddöntõkhöz érve természetesen komolyan kell vennünk minden mérkõzést. Nem vesszük könnyedén a Crystan Palace-t se. Ez egy újabb lehetõség arra, hogy sikeresek legyünk, és tovább haladjunk elõre."

 

 

Arra lehet számítani, hogy a tavalyi Ifjúsági FA kupa gyõztes-csapat több tagja is újra ott lehet a keretben, miután már letették névjegyüket a Leeds United és az Aldershot elleni mérkõzéseken.

 

"Ez egy nagyszerû hely arra, hogy megtanuld az alapokat" jelentette ki Carrick.

 

"A menedzserünk a lehetõ legjobban nyúl hozzá a tinédzserekhez, hiszen tudja, hogy mikor állnak készen a nagy bevetésre. Korábban ehhez képest csak sétagalopp volt a pályafutásuk. Zeki [Ezekiel Fryers] például már több alkalommal is játshatott a felnõttek között, és remekül teljesített. Biztos vagyok benne, hogy jól fognak szerepelni, ha a menedzser a csapatba rakja õket."

 

"Egyértelmûen megvan bennük a tehetség. Nagyon jó játékosok - nem lenne esélyük arra, hogy játszanak, ha nem így lenne. Jól teszik a dolgukat, és mindemellett megvan minden képességük is. Most minden arról szól, hogy ha eljön az idejük, akkor megtudják-e tenni a következõ lépést. Nincsenek eleresztve annyira sok lehetõséggel, hogy a felnõttek közé beverekedjék magukat. Éppen ezért a Ligakupa valószínûleg a legjobb lehetõség számukra ahhoz, hogy megszilárdítsák a helyüket, és biztos vagyok benne, hogy két kézzel fogják megragadni a lehetõségüket, ha elérkezik." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!