Aston Villa 0-1 Manchester United

Rengeteg sérüléssel tarkított összecsapáson Phil Jones góljával gyõzött a Manchester United.


Mivel a City gyõzött, nagyon kellett a három pont a Vörös Ördögöknek azért, hogy maradjon az 5 pontos különbség.

Alex McLeish a Given - Hutton, Collins, Dunne, Warnock - Jenas, Herd, Bannan - Albrighton, Bent, Agbonlahor kezdõt választotta erre az összecsapásra, míg Sir Alex a Lindegaard - Smalling, Vidic, Ferdinand, Evra - Nani, Carrick, Jones, Young - Rooney - Hernandez csapatot küldte pályára.

A találkozó rossz hírrel kezdõdött a manchesteri csapat számára, ugyanis a 7. percben Hernandez egy rossz lépést követõen a földre került, fájdalmas arccal fogta bokáját. Hosszas ápolást követõen hordágyon vitték le a mexikóit, akire pár hétig semmiképp nem számíthat Ferguson. Chicharito helyére Valencia érkezett.

Az elsõ negyed óra végéig kellett várni az elsõ próbálkozásra, ekkor Jones lõtt 20 méterrõl, de nem talált kaput. Nem úgy, mint öt perccel késõbb. Evra jól indult meg, majd passzolt a balon futó Naninak, a portugál kapu elé ívelt, Jones érkezett és ht méterrõl védhetetlenül lõtt a kapuba, megszerezve ezzel elsõ gólját új csapatában, 0-1!

 


A 25.percben lehetett volna 2-0 is a vendégeknek. Rooney szerzett labdát, majd kitette jobbra Valenciának, aki egybõl középre ívelt Nani fejére, a portugál bólintását azonban mentette Given.

Alig léptük át a mérkõzés harmadát, Valencia gondolta úgy, megpróbálja kilõni a jobb felsõ sarkot 25 méterrõl, ám sajnos egy keveset tévedett, így a labda elsuhant a sarok mellett.

Az elsõ félidõben több akció nem történt, sérülés annál inkább. Elõbb Given egy mentést követõen sérült, alig bírt lábra állni, Hernandez után õt is le kellett cserélni. Pár perc múlva Bent is földre került sérülés miatt, de az angol támadó tudta folytatni.

Lee Probert 8 percet húzott az elsõ félidõ 45 percére, ám komoly helyzet nélkül telt el ez a nem megszokott hosszabbítás.

A fordulás után Rooney lövése volt az elsõ említést érdemlõ esemény, de Wayne nem talált kaput.

Az 55. percben gyors kontrát vezethettek a vendégek, Nani kapta meg a labdát a pálya közepén, megindult elõre, Valencia a jobbján üresen futott fel, ám a portugál inkább lõtt 25-rõl, Guzan könnyedén fogta.

A félidõ második felére kicsit elõrébb jött a Villa. A 70. percben egy sarokrúgás után Dunne csúsztatott a hosszú sarok felé, Heskey érkezett, de közelrõl nem talált kaput.

Nem sokkal késõbb Young ment el két védõ mellett, majd lõtt, de 25 méterrõl leadott próbálkozása mellé szállt.

Hetvenhat percet kellett várni az elsõ - és egyetlen - hatalmas Lindegaard bravúrra. Ismét szöglethez jutott a Villa, a hosszú oldalon Dunne húzta vissza kapu elé a labdát, Collins remekül fejelt 6 méterrõl, a léc alá tartó labdát a dán kapus bravúrral tolta kapu fölé.

Az utolsó percekben kétszer is gólt szerezhetett volna a United. Elõbb egy gyors kontrát követõen Welbeck lõtte ki a hosszú alsó sarkot, de Rooney rossz döntést hozott pillanatokkal elõtte és már akkor passzolt a fiatal csatárnak, mikor már lesen állt.

Majd egy perc múlva Carrick adott remek labdát Rooneynak az ellenfél tizenhatosán belül, a támadó átvette, majd azonnal lõtt is, de kapu fölé szállt a labda, ezzel tovább folytatva góltalanságát.


Premier League, 14. forduló
Aston Villa 0-1 Manchester United
Villa Park, 40053 nézõ
Vezette: Lee Probert

Villa: Given(Guzan 38.) - Hutton, Collins, Dunne, Warnock - Jenas(Heskey 64.), Herd(Petrov 59.), Bannan - Albrighton, Bent, Agbonlahor
Nem használt cserék: Clark, Cuellar, Ireland, Delfuneso

United: Lindegaard - Smalling, Vidic, Ferdinand(Giggs 64.), Evra - Nani, Carrick, Jones, Young(Welbeck 78.) - Rooney - Hernandez(Valencia 12.)
Nem használt cserék: de Gea, Park, Evans, Fletcher

Gólszerzõ: Jones 20'

A találkozó legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Phil Jones

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!