Fergie kiáll Smallingék mellett

Sir Alex Ferguson ismét fiatal játékosai védelmére kelt és biztos abban, hogy évek múlva õk jelentik majd az alapot.


A United kénytelen volt néhány nehéz napot elviselni azóta, hogy szerdán kiesett a Bajnokok Ligájából, azóta a média egyes tagjai leírták a csapatot.

De a Sir megkérdõjelezi a csapatát kritizálók bölcsességét és továbbra is hisz a játékosaiban. Épp az 1995-ös híres "gyerekekkel soha nem nyersz semmit" mondat bizonyítja, hogy a kritikusok gyakran tévednek és hisz abban, hogy az újak is hasonló sikereket érnek majd el.

"Amikor olyanok, mint Giggs vagy a többi srác felkerült a csapathoz, az elején megjelentek a kritikák, fõleg az Aston Villa elleni mérkõzést követõen [1995-ben]. Az évek alatt sokszor megtapasztaltuk már ezt" - mondta a menedzser.

De Wes Brown, John O'Shea és Darren Fletcher is a klub alapjává vált és ez történik majd ezekkel a srácokkal is."

"Eddig is már sok nagyszerû dolgot tettek. Chris Smalling, Phil Jones és Danny Welbeck mindannyian játszottak hazájukért is - nem kérdés, néhány év múlva õk képezik majd a klub alapját."

"Nagyon csúnya élményen vannak túl, de tudják, én és az edzõk bízunk bennük és nem lesznek célpontok egy rossz eredmény miatt. Az idõ minket bizonyít majd!"

"Nem vagyunk a világ egyetlen klubja, akinek nem lehet rossz eredménye. Mindenkinek van ilyen. Az a fontos, hogyan hevered ki azt és ez különösen jó a fiatalok számára."

 


Sir Alex tudja, az Old Trafford környékére a média intenzíven fog összpontosítani - amit õ már rég megtanult, hogyan is kezeljen.

"Olyan helyzet ez, amivel foglalkozni kell. Nem hiszem, hogy bárki élvezi, ha magáról kritikát olvas. De idõrõl-idõre ezt mondtam: csak két meccset kell elbukj és a kopók azonnal kint vannak."

"Hogy õszinte legyek a kritika olyan, amit nem igazán követek, mert tudom, hogy az a munka, amit itt teszünk, az helyes. A játékosaink a megfelelõ játékosok."

"Mindig jobbak akarunk lenni, tökéletessé akarunk válni, de nem lehetsz tökéletes. A kitartás az, ami kell ahhoz, hogy kipróbáljunk és megvalósítsunk dolgokat. Ez az, amiben ez a klub kiváló!" 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!