Sir Alex Rooney formábalendülését reméli

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson abban reménykedik, hogy Wayne Rooney végleg megtalálja góllövõ cipõjét, miután duplázni tudott a Wolves ellen.


Rooney kulcsszerepet vállalt tegnap a 4-1-es gyõzelemben, és két góljával véget tudott vetni 8 mérkõzés óta tartó góltalanságának is.

 

Ferguson tisztában van vele, hogy a 26 éves játékos minden erejével azon volt, hogy megtörje ezt a rossz sorozatot, és abban reménykedik, hogy a tegnapihoz hasonló teljesítményt láthat tõle, miután szeretné, ha végleg megtörne az a tegnapig 7 meccset számláló sorozat, amely alapján csapata csak egy gólt tud szerezni az adott mérkõzésen.

 

"Néha a csatárokból egyszer csak kiszakad egy gól, és remélhetõleg ez történt most Waynenél is, így pedig újra megkezdi a gólgyártást" - kezdte a skót menedzser.

 

"A szezon korai szakaszában kilencszer volt eredményes. Most, hogy a szezon egy nagyon fontos szakaszába érkeztünk, ha újra ugyanazt a gólmennyiséget tudná szállítani, akkor az nagyon jó helyzetbe hozhatna minket."

 

A United menedzsere Rooney mellett egy másik játékosát is külön éltette, aki nem más, mint a korábban sokat kritizált Rio Ferdinand, aki 33 éves korára is tiszteletet parancsoló teljesítménnyel rukkolt elõ a védelem tengelyében.

 

 

"Ismételten fantasztikus volt" - tette hozzá.

 

"Szerintem szerdán, a Basel ellen játszott a legjobb mérkõzését a szezonban."

 

"Fantasztikus formának örvend, és felhasználhatja tapasztalatait a körülötte lévõ fiatalok segítésére, amely nagyon jó dolog."

 

Miután a Vörös Ördögök tegnap 2 góllal vezettek a szünetben, hidegzuhanyként érhette õket, hogy nem sokkal a fordulást követõen Steven Fletcher visszahozta a Wolves reményeit.

 

Azonban ez nem tartott tovább 9 percnél, amikor is Nani visszaállította a két gólos különbséget, és Ferguson szerint ahogy játékosai reagáltak a helyzetre, az a klub génjeiben van, és az okok ott keresendõk.

 

"Ez a klubunk karaktere, ez a történelmünkbõl adódik. De a legfontosabb dolog, hogy megvolt bennük a szükséges vágy."

 

"Valószínûleg egy kicsit itt-ott kiengedtünk a mérkõzésen, de keményen dolgoztunk, és remek futballt játszottunk."

 

"Rengeteget merítettünk a kritikákból, fõleg azokéból, akikrõl azt hittük, hogy a mi oldalunkon állnak. Azt hiszem ez megfelelõ válasz volt." 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!