Webchat Wayne Rooneyval

December 15-én, csütörtök délután, a Manutd.com Wayne Rooneyval készített interjút, webchat formájában.


Rooneynak a legjobban Sara Mohammed kérdése tetszett, aki az Egyesült Királyságból írt:

 
"Mi az a három dolog, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?" Sara ezzel a kérdéssel nyerte el Rooney aláírt mezét.
 
Rooney! Te ilyen fiatalon már az egyik legnagyobb játékosa vagy a Manchester Unitednek és Angliának. Mit neveznél a karriered csúcspontjának?
Stephen Daniels, Blacktown, Ausztrália
 
Amire a legszívesebben emlékszem és szeretnék kiemelni, az az elsõ Premier League érmem a Manchester Uniteddel. Én ezen a bajnokságon nõttem fel, kis srác koromban mindig ezt néztem. Imádom a focit, imádok játszani, határozottan az elsõ angol bajnoki érem a pályafutásom legszebb pillanata.
 
Ha meghívnál vacsorára, mi lenne a menü és kiket hívnál még el?
Scott Williamson, Clwyd, Egyesült Királyság
 
Meghívnám Mike Tysont, Denzel Washingtont és Jason Bournet. És hogy mi lenne a menü? (nevet) Bab pirítóssal, mást nem tudok fõzni.
 
Az Old Traffordon kívül melyik az a stadion, ahol szeretsz játszani és miért?
Paul Broadbent, Oldham, Egyesült Királyság
 
Azt hiszem, a White Hart Lane-en. Mindig élveztem ott játszani. Ott mindig jó volt a hangulat. Szép a stadion és remek minõségû a pálya. 
 
Darren Fletcher és Nemanja Vidic sérülése mennyiben fogja befolyásolni a csapat játékát ebben a szezonban?
Ben Tabram, Egyesült Királyság
 
Mindketten nagyon fontosak a csapat számára. Nemanja a csapatkapitány, nagyon sajnálom ami vele történt és sajnos az egész szezon alatt nélkülöznünk kell majd. Szerencsére a fiataljaink már elég jók, hogy helyettesíteni tudják. Darren egy remek játékos és egy nagyszerû ember. Bízom benne, hogy hamarosan rendbe jön és visszatér erõsíteni a csapatot.
 
Mi a kedvenc filmed? 
Krste Krstev, Macedónia 
 
"A remény rabjai. Többször láttam már, de szívesen megnézném újra és újra. Soha nem tudnám megunni. Ebbõl látszik, hogy ez egy remek film.
 
 
Amikor kezdõdik a szezon, melyik az a meccs, amit a legjobban vársz?
Matthew Reeves, Malton, Egyesült Királyság
 
A City, a Liverpool és az Everton. A Cityt és a Liverpoolt azért, mert õk a legnagyobb riválisaink, az Evertont pedig azért, mert ott nõttem fel.
 
Amikor pályára lépsz az Old Traffordon, mi jár az eszedben?
Liam Fewster, Hull
 
Ha pályára lépek, csak a játékra tudok gondolni. Látom az éljenzõ tömeget...hihetetlen milyen hangulatot tudnak teremteni. Végig gondolok minden apró részletet. Hogyan lehetnék jobb, mit kell tennem ahhoz, hogy a gyõzelemhez segítsem a csapatot. Nagy meccseken az Old Trafford hangulata mindig felvillanyoz.
 
Várod, hogy induljon az Európa Liga?
Egert-Sten Vasli, Suure-Jaani, Észtország
 
Határozottan. Nagyon sajnálom, hogy kiestünk a Bajnokok Ligájából, mert mindannyian abban szerettünk volna a legjobban játszani. Várom az Európa Ligát és tudom, hogy meg fogjuk nyerni.
Tudom, hogy itt is vannak erõs és jó csapatok, de hiszek benne, ha keményen dolgozunk meg tudjuk csinálni és gyõzni fogunk.
 
Ha kapnál egy lehetõséget, hogy valamelyik legendával együtt játszhass, ki lenne az?
Avash Shrestha, USA
 
Sir Bobby Charlton... õ a példaképem. A legtöbb gól szerezte a Manchester Unitedben. Szeretném megdönteni a rekordját. Vele játszanék együtt a legszívesebben.
 
Mit jelent számotokra, hogy Sir Bobby Charlton még mindig jelen van a klub életében, és milyen hatással van ez a fiatal játékosokra?
Chris Chadwick, Sheffield, Egyesült Királyság
 
Óriási tiszteletet érzünk iránta mindannyian, fiatalok és idõsebbek is. Az õ élete még mindig a Unitedrõl szól. Ott van velünk mindenhol. Elkísér a turnékra, ott van az Old-on, az edzéseken, ott van a fiatalokkal Carringtonban... Amióta õ az egyesületnél van, minden területen letette a kézjegyét. Amit tett a csapatért a történelem során, az mindannyiunkat inspirál. 
 
Mi az a három dolog, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
Sara Mohamed, Egyesült Királyság
 
Egy futball labdát, a laptopom és a The Sopranos (TV sorozat) összes részét.
 
Ha 11-est rúgsz, hogyan döntöd el, hogy hova fogsz lõni?
Adam Lande, London
 
Elõször mindig a kapust nézem meg, néha már akkor érzem, merre fog elmozdulni, de leginkább csak az utolsó pillanatban döntöm el, hogy hova fogom lõni a labdát.
 
Gyûjtöd a labdákat, amivel mesterhármast rúgtál, vagy a mezeket amiket nagy játékosoktól kapsz, vagy hasonló dolgokat?
Dean Le Ajvé, Dél-Afrika
 
Folyamatosan. Nem igazán vagyok nagy gyûjtõ, de ezeknek az ereklyéknek van egy külön szoba a házamban. Itt vannak a meccslabdák, a mezek, a cipõk, a Man of the Match díj...és az érmeim.
 
Mi hajt a legjobban? A játék szenvedély, a csapat iránti szeretet, vagy a rajongók elvárásai?
Tanmay Sharma, Vellore, India
 
Mind a három, amit említettél. Minden nap együtt vagyunk az edzéseken a társainkkal, segítjük és biztatjuk egymást, hisz mindannyiunknak ugyanaz a célja, hogy mi legyünk a legjobb csapat a világon. Ebben nagyon sokat segítenek a szurkolók, az õ támogatásuk is nagyon fontos szerepet játszik a sikereinkben. Természetes, hogy nekik is szeretnénk megfelelni. Kiskorom óta arra neveltek a szüleim, hogy a sikerért keményen meg kell dolgozni és az edzõ is ezt sulykolja belénk nap mint nap. Én egy büszke ember vagyok, a gyõzelem éltet, és a futball a szenvedélyem.
 
 
Kitõl kértél utoljára autogramot?
Charlotte Cork, Doncaster, Egyesült Királyság
 
Nem emlékszem pontosan, de azt hiszem Paul McCartneytól. Küldtem neki egy gitárt és megkértem írja alá nekem.
 
Mi a legjobb dolog a Manchester Unitedben?
Joanne Pearson, Egyesült Királyság
 
A gyõzelem. Ez egy sikeres klub. Megtiszteltetés számomra, hogy itt játszhatok és büszke vagyok rá, hogy ilyen hosszú ideje itt vagyok. A játékosok, a szurkolók, az edzõk...mindannyian a gyõzelemre vágyunk és amikor ez sikerül, az egy csodálatos, semmivel össze nem hasonlítható érzés.
 
Melyik jelenlegi vagy múltbéli sportoló inspirál és miért?
Saaim Mohamed, S. Maradhoo Feydhoo, Maldív-szigetek
 
Szeretem a bokszot, Mike Tyson korábbi karrierje ami példa értékû. Nagyon keményen megdolgozott a sikerért, most talán Manny Pacquiaot tudnám hozzá hasonlítani, õ az aki sosem adja fel.
 
Hol szeretsz jobban játszani, hazai pályán vagy idegenben?
Sagal Sabrie, Kenya
 
Mindkettõt nagyon szeretem. Az Old Traffordon a hazai közönség hihetetlen hangulatot tud teremteni, ami rendkívül ösztönzõen hat ránk. Idegenben pedig ami doppingol, hogy megmutassuk, az otthonunktól távol is jók vagyunk. De a legjobb az egészben, hogy a világ bármely pontján játszunk, mindig halljuk a lelátókról a Manchester United rajongók hangját, ami óriási segítség számunkra.
 
Mit éreztél amikor megláttad, hogy a FA-kupa harmadik fordulójában a City ellen kell játszani?
Artur Tasarz, Lengyelország
 
Pont a szüleimet látogattam meg, és náluk láttuk a TV-ben a sorsolást. Mindkét csapat nagyon erõs. Nem gond, hogy már az elején összekerülünk. Ha megverjük õket, akkor egy kemény ellenfélt már az elején kipipálhatunk.
 
  
 
Melyik a kedvenc mérkõzésed 2011-ben?
Amin Firdaus, Malajzia
 
A Blackburn elleni mérkõzés. Csak egy pontra volt szükségünk, hogy megnyerjük a bajnokságot, 1:0-ás állásnál én rúghattam a büntetõt. Nagyon izgatott voltam, mert tudtam, ha sikerül gólt szereznem, az akár történelmi pillanat is lehet. És sikerült. Megnyertük a Manchester United 19. bajnoki címét. 
 
Ki a legkeményebb védõ az edzéseken?
Jared Wright, Manchester, Egyesült Királyság
 
Szerintem Rio. Óriási tapasztalattal rendelkezik és mindig eléri amit akar.
 
Melyik mesterhármasodról gondolod, hogy a legfontosabb volt a Unitedben?
Ahmer Mahmood, Blackburn, Egyesült Királyság
 
A kedvencem az Arsenal elleni mérkõzésen rúgott három gólom. Akkor az egész csapat remekül játszott, jó visszagondolni arra a meccsre. A legfontosabbat, viszont szerintem a Portsmouth elleni, mert az egy nehéz küzdelem volt.
 
 
Szerinted ki a leghumorosabb United játékos?
George Jones, Prenton, Egyesült Királyság
 
Szerintem Phil Jones. Én nagyon bírom, õ alapból vicces. Elég ha megjelenik az öltözõben és máris jó hangulat kerekedik. Ha vág egy vicces grimaszt, nem bírod ki nevetés nélkül. Õ egy kedves és jó lelkû srác.
 
Milyen tanácsot adnál a fiatal srácoknak, akik profi futballisták szeretnének lenni?
Simon Jones, Overijse, Belgium
 
Élvezze a játékot! Amikor már profi játékos lesz, óriási felelõsséggel kell megbirkóznia, de amíg fiatal nem nehezedik rá a versenyek súlya. Törekedjen mindig arra, hogy a legjobbat hozza ki magából és élvezze amit csinál. Ha így tesz, akkor megadja magának a lehetõséget, hogy a legjobb legyen.
 
És az utolsó kérdés...Mit jelen számodra a futball, mennyivel több, mint bármely más sport?
AstridWazza Astrid Pramesuari, India
 
Amióta csak az eszemet tudom, mindig is imádtam a focit... nézni is és csinálni is. Nagyon boldog vagyok, hogy ez lett a munkám. Minden nap azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek. Trófeákat nyerni csodálatos dolog. Keményen meg kell dolgozni nap mint nap a sikerélt, de semmihez sem hasonlítható az az érzés, amikor megnyered a bajnokságot.
 
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!