Tartalékok: United 4-0 Liverpool

Igen fagyos idõben lejátszott mérkõzésen a második félidõben szerzett négy góljával gyõzte le a Liverpoolt a Moss Lane-en a Manchester United.


A Mersey-partiak elleni gyõzelem mindig édes, amit a 25. perces vendég kiállítás megkönnyített. Suso rúgta meg csúnyán Pogbát, amiért a játékvezetõ kiállította a liverpoolit.

Az elsõ félidei betegség a második játékrészre elmúlt, így Will Keane, a születésnapos Jesse Lingard góljaival, valamint Mame Biram Diouf duplájával magabiztosan gyõzött Warren Joyce csapata.

Darron Gibson rúgást kapott a lábára az elsõ félidõ vége felé, mely aggasztó is lehetett volna az elsõ csapatnál uralkodó középpályás sérülések miatt, de a 19. születésnapját a mérkõzés naõján ünneplõ Jesse Lingard beállása megkönnyítette a helyzetet.

A találkozó elején Federico Macheda elõtt adódott helyzet, majd a túlsó kapu elõtt Nathan Eccleston sem talált kaput. Zseniális Diouf megindulást követõen a szenegáli játékos is kapu mellé lõtt, majd Marnick Vermijl kiváló elfutása után Will Keane lõtt a liverpooli kapu elõtt keresztbe. A találkozõ fõ beszédtémája elõtt még Macheda lõtt kapura, de Hansson könnyedén hárított.

Majd jött a 25. perc, amikor a spanyol Suso és a francia Pogba harcolt a labdáért, majd miután a földre esett mindkét játékos, a vendégek szélsõje arcon rúgta a United középpályást. Ben Toner játékvezetõ miután konzultált asszisztensével, felmutatta a piros lapot a fiatal spanyolnak. A vendégek 10 emberre fogyatkoztak, a United pedig nyomást gyakorolt rájuk, de Pogba kiváló kiugratása után Dioufot elnyomta Stephen Sama, majd Larnell Cole sem tudott gólt szerezni igen lehetetlen szögbõl.

Pogba is közel járt a gólhoz az elsõ félidõben, de precíz próbálkozása nem sokkal a bal kapufa mellett elsuhanva hagyta el a játékteret.

A szünetet követõen nem kellett sokat várniuk a szurkolóknak, egy szögletet követõen Scott Wootton és Michael Keane is próbálkozott, ám végül Will Keane-hez került a labda, aki szokásos nyugalommal lõtt a hálóba.

Diouf elõtt adódtak helyzetek, de Pogba és Vermijl átadása után sem tudott gólt fejelni, majd nem sokkal késõbb a csereként beálló, születésnapos Lingard góllal ünnepelhette meg, hogy 19 éves lett.

Will Keane és a francia középpályás is veszélyezetett, majd a Liverpool talán legnagyobb helyzete következett, amikor Michael Roberts passzát követõen Andre Wisdon a felsõ lécet találta el, a róla lepattanó labda azonban a gólvonal elé vágódott le.

A United sem maradt el a faragással, ugyanis Pogba elképesztõen nagy erejû lövése szintén kapufát talált, a labda itt sem pattant a kapuba. Majd Pogba passzát Will Keane vette át csodálatosan, de nem tudta megduplázni góljainak számát.

A 73. percben jött a harmadik United gól. Diouf a testi erejét is kihasználva lefordultDanny Wilsonról, majd a kifutó Hansson mellett a hosszúba lõtt, a labda a kapufát érintve jutott a hálóba. Öt perccel késõbb szinte ugyanonnan lõhetett a szenegáli, aki lemásolta elsõ gólját és a hosszú kapufát eltalálva megszerezte második gólját is az este során.

Sõt, majdnem mesterhármas is lett Diouf neve mellett, ám végül nem sikerült neki berúgnia harmadik gólját. A végén még Ben Amos védte Michael Ngoo próbálkozását könnyedén, így maradt a 4-0. A legutóbbi, Sunderland elleni 3-6 után ez a 4-0 megerõsítette a Manchester Unitedet a bajnokság élén.


Barclays Premier Reserve League North
Manchester United 4-0 Liverpool
Moss Lane, 699 nézõ

United: Amos - Vermijl, Wootton(Fornasier 79.), M.Keane, Fryers - Cole, Gibson(Lingard 46.), Pogba, Macheda(Petrucci 64.) - Diouf, W.Keane
Nem használt cserék: Jacob, Thorpe

Gólszerzõ: W.Keane 48', Lingard 58', Diouf 73', 78' 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!