Carrick a jövõ központja

Sir Alex Ferguson szerint eljött az idõ Michael Carrick számára, hogy õ legyen a United középsõ tengelye.


A 30 éves játékos szuper formában játszik az utóbbi hetekben, megerõsítve a menedzser korábbi jóslatát, hogy a szezon elõrehaladtával javulni fog Carrick.

"Michael az egyik legjobb játékosunk" - mondta Sir Alex a Wigan mérkõzés elõtti sajtótájékoztatóján. "Fontos szerepet játszott abban, ami jelenleg a csapattal történik. Megragadta a lehetõsége, ez nem kérdés. Bizonyos szempontból talán Paul Scholes távozásában azt látta meg, hogy õ lehet a középpályánk legfõbb tagja."

"Úgy gondolom itt az ideje, hogy Michael csapatunk egyik kulcsfontosságú játékosává váljon. Mindig is ismertük, mi rejlik benne. Egy lenyugodott személyiség - aki csendes és szerény - de az itt töltött idõszak bizonyos periódusaiban megmutatta kvalitásait. Most itt az idõ, hogy hosszabb idõre a középpálya meghatározó tagjává váljon, ahogyan tette ezt az elmúlt hetekben."

 


"Nagyon meglepõdtem, amikor hallottam a statisztikát, miszerint 70 mérkõzés óta nem szerzett gólt. Nem láthattál tõle gyakran ilyet, mert azt kértük tõle, inkább kontroll alatt tartsa a középpályát, mintsem túl messzire merészkedne. De gyors, amit a Queens Park Rangers elleni góljánál megmutatott."

Carrick az utóbbi idõben Phil Jonesszal játszott párban a középpálya közepén, Sir Alex szerint a fiatal játékos is segített abban, hogy magas rangú társa kihozza magából a legjobbat. A menedzser azonban nem csak Michaelt, de egy másik megújult veteránt is dicsért, a védõ Rio Ferdinandot.

"Két tapasztalt játékosunk is a csúcson teljesít most" - folytatta Ferguson. Rio Ferdinand és Michael Carrick. Rio Ferdinand formája abszolút fantasztikus az utóbbi hetekben."

"Úgy gondolom, Phil Jones is segített abban, hogy Michael így teljesítsen. A srác egészen elképesztõ. De Carrick teljesítménye igazán kimagasló. Azt hiszem Michael és Phil egymásnak segítettek."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!