Megfizettünk a hibákért

Sir Alex Ferguson gratulált a Blackburnnek védekezéséért, miközben saját csapata hibái miatt csalódott volt, miután a United 3-2-re kikapott a liga utolsó Roverstõl.


A menedzser 70. születésnapján két gólos hátrányból egyenlítettek ki a Vörös Ördögök, de végül 10 perccel a találkozót lezáró hármas sípszó elõtt a vendég csapat újból vezetést szerzett.

"Csalódás, soha nem vártunk ilyet" - mondta Sir Alex az ESPN-nek. "Két rettenetes gólt is kaptunk, ilyenkor pedig már nem tudsz mit tenni."

"Számíthatsz arra, hogy a Blackburn ilyen küzdelmet fejt ki. Jól védekeztek, lövéseket blokkoltak a gólvonalon, egész nap ezt tették. De ha ilyen gólokat kapsz, mint ma, az lehetõséget jelent számukra."

A United 63%-ban birtokolta a labdát, 17 szögletet rúghatott és 27 gólhelyzetet alakított ki, mely következtében a Blackburn játékosok 9 lövést blokkoltak, húszszor megelõzve szerelték ellenfelüket és 74 labdát tisztáztak. De amit ezek a statisztikák nem mutatnak, az az, hogy a Vörös Ördögök nagyon lassan játszottak az elsõ félidõben.

 


"Nehezen találtuk meg a pályán a sebességet" - folytatta Ferguson. "Egész héten sokat esett az esõ, ami elég méllyé tette a talajt. Nehezen sikerült felgyorsítanunk a sebességünket."

"De a második félidõben visszatértünk 2-2-nél. Akkor arra gondoltam, nyerhetünk."

Anderson beállítása sokt segített a United játékán, de Sir Alex remélte, hogy nem kell betennie a mai meccsre a brazil középpályást, aki a legutóbbi 11 találkozót kihagyta.

"Sok sérültünk van jelenleg, és elég nagy hazárdjáték volt Anderson erõnlétével a beállítása. Bár 10 napja már edzett, ez volt az elsõ meccse sérülésébõl felépülve, ezért nem volt könnyû neki. De nem hagyott cserben minket. A legjobbat hozta ki magából."

A vereség azt jelenti, a Manchester United a második helyen zárja a 2011-es évet a városi rivális Manchester City mögött. De Sir Alex Ferguson továbbra is bízik abban, hogy csapata májusban versenyben lesz a Premier League trófeáért.

"Tudjuk, hogy javulnunk kell a mai teljesítményünkrõl. Több ilyet nem követünk el. Biztos vagyok abban, reális esélyünk lesz a címre."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!