Rio történelmet írna

Rio Ferdinand magabiztos azt illetõen, hogy a Manchester United képes lesz felülmúlni a Manchester City-t a bajnoki címért folyó versenyfutásban, miután elárulta, hogy az ellenük elszenvedett október 6-1-es vereség ébresztõ hatással volt rájuk.


A Vörös Ördögök ismételten egyenlõ ponttal állhatnak a Premier League tabelláján a Manchester Cityvel, ha a mai, Newcastle elleni bajnokijukat sikerül megnyerniük a St. James' Parkban.

 

A Manchester United az elmúlt hónapokban remek formának örvendett, és tradícionálisan a szezon második felére kapnak erõre Sir Alex Ferguson fiai.

 

Tavaly rekordnak számító 19. alkalommal sikerült aranyérmet szerezniük az angol pontvadászatok történelmében, és Rio Ferdinand hiszi, hogy ezúttal is nekik lesz mit ünnepelniük a szezon végén.

 

Amikor arról kérdezték, hogy a United miért számít esélyesnek, Ferdinand így válaszolt a The Sun kérdésére: 

"Rengeteg dolog miatt. Nem szeretem kimondani ezeket, hogy miért, és ezt mások se fogják."

 

"Minden arról szól, hogy éppen mit csinálsz. A keretünkbõl rengeteg játékos ért már el sikereket, de ez most a legfontosabb feladatunk."

 

"Itt semmi nem arról szól, hogy a múlt visszaemlékezünk, hanem, hogy történelmet írjunk, és minél nagyobb részévé váljunk a klub históriájának."

 

 

Ferdinand elismerte, hogy a megsemmisítõ hatású hazai Manchester City elleni vereség fordulópontot jelentett a United idényében.

 

Sir Alex Ferguson legénysége, akik vasárnap ismét megmérkõznek a városi riválissal, ezúttal az FA kupában, lenyûgözõ gólszerzési rátát tudott felmutatni a manchesteri derbi elõtt, ám Ferdinand szerint akkor az Old Traffordon túl sebezhetõek voltak védekezésben.

 

"Õszinte leszek - és ezt fájdalom kimondanom - de talán ez volt a legjobb dolog, ami történhetett velünk" - magyarázta az angol védõ.

 

"Nagyon tetszetõs, nyílt futballt játszottunk. Ez pedig azt idézte elõ, hogy hátra dõltünk, és azt gondoltuk, hogy minden rendben van a pályán. Ha most ezt tennénk, akkor megvannak azok a játékosaink, akik képesek bármely csapat ellen robbantani, és visszaterelni minket a helyes útra."

 

Ferdinand büszke arra, ahogy a Manchester United teljesít mióta kiestek a Bajnokok Ligája csoportkörébõl, különösen azt tekintve, hogy a csapat menedzserének lehetõségei eléggé limitáltá váltak a sok sérülés miatt.

 

"Hihetetlen mennyiségû sérülés és betegség sújtott minket, mégis sikerült megfelelõ eredményeket elérnünk és remélhetõleg ez minél tovább folytatódik majd."

 

"A legfontosabb dolog az, ahogy a csapat játszik jelenleg. A menedzser is elmondta a szezon elején, hogy ez a játék nem csak 11 emberrõl szól."

 

"Mióta kiestünk a Bajnokok Ligájából, nagy eltökéltség látszik a csapatunkon."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!