A Vörös Ördögök éhesek a dicsõségre

Igen erõs motiváció lehet a Manchester United számára a Citytõl elszenvedett 6-1-es vereség.


De ha ez nem lenne elég, akkor az is ösztönzõleg hathat a játékosokra, hogy sokan közülük még egyszer sem emelhették a magasba a kupaverseny trófeáját.
 
A jelenlegi keretbõl ugyanis csak Darren Fletcher 2004-ben és Ryan Giggs 2004,1999,1996, 1994-ben nyerte el a United csapatával az FA Kupát. Érdekes, hogy sem Rio Ferdinand, sem Michael Carrick, sem Wayne Rooney nem részesülhetett még ebben a dicsõségben annak ellenére, hogy már igen sok más trófeát begyûjthettek eddig a Unitedben.
 
"Az, hogy a csapatból többeknek nem adatott még meg ez a dicsõség, talán elég motivációt jelent majd a játékosok számára" - mondta Sir Alex Ferguson a vasárnapi összecsapás elõtt.
 
 
"Különösen egy olyan temperamentumú játékosnak, mint Rio, aki  a napokban említette nekem, hogy õ még nem volt részese FA Kupa gyõzelemnek, amit alig tudtam elhinni, hisz oly régóta van a csapatnál."
 
"A 90-es években sorra nyertük az FA Kupa sorozatot, aztán utoljára 2004-ben a Millwall elleni mérkõzés alkalmával sikerült megnyernünk a trófeát. Viszont meg kell említenem, hogy a két utóbbi, 2005-ös és 2007-es döntõben, két nagyon szerencsétlen mérkõzésen az Arsenal és a Chelsea ellen elveszítettük a kupaversenyt."
 
 

"A Fa Kupa trófeáját minden futballista szeretné pályafutása alatt legalább egyszer a magasba emelni, remélem ez elegendõ hajtóerõ lesz most a csapat számára." 

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!