Vidic: Várjuk az esõt

Mondhat akárki, akármit a manchesterben tapasztalható esõzésekrõl, a Vörös Ördögök csapatkapitánya, Nemanja Vidic szerint a zord körülmények mindig segíteni fogják a United teljesítményét.


A vizes talaj növeli a passzok sebességét, illetve természetesen jobban kedvez a technikailag jobban felvértezett játékosoknak, és mivel a Manchester United kontratámadásai villámgyorsak, a szerb bekk úgy hiszi, az õszi idõjárási körülmények egy-az-egyben a Unitedre játékstílusára vannak szabva.

 

„Fontos, hogy olyan rutint szerezzünk, amelyben három, négy, vagy öt mérkõzést tudunk megnyerni egymás után” – mondta Nemanja a Manutd.com-nak.

 

„Ezzel több önbizalmad és több hited lesz, ezek pedig létfontosságúak ebben a játékban. De ez az évnek az az idõszaka is, amikor már nem váratlan vendég az esõ és a pályák gyorsabbá válnak. Úgyhogy a passzjátékunk is gyorsabb lesz. Ez segít abban, hogy a játékunk iramát növelni tudjuk, ez pedig nagyon jó számunkra.”

 

Természetesen itt nem csak a pályán tapasztalható körülmények játszanak szerepet. A United már közismert a notórius gyenge kezdéseirõl a bajnokságban; amely erõs hazai szereplés mellett váltakozó kimenetelû idegenbeli teljesítménnyel egészül ki. Azonban a Vörös Ördögök még mindig veretlenek és Vidic biztos benne, hogy a United rövid idõn belül magasabb sebességi fokozatba kapcsol.

 

 

„Még mindig csak a szezon elején tartunk, de máris vesztettünk pontokat, azonban ez egyben jó is, hiszen még sok idõnk van a javításra” – tette hozzá.

 

„Az elõzõ idényben nagyon sok pontot elhullajtottunk és a Chelsea lett a bajnok. Idén a verseny még élesebb a bajnokságban, úgyhogy nem vagyunk könnyû helyzetben. De tradicionálisan ilyenkor jön el az év azon része, amikor megszoktunk indulni felfelé.”

 

Az elkövetkezendõ 22 napban öt mérkõzést játszanak Manchester büszkeségei az Old Traffordon, így a hazai formának a korábbinál is nagyon fontosságot kell tulajdonítani. Azonban Vidic azt mondja, ez nem jelent számukra semmi újat. Mindössze egyenletes teljesítményre van szükség, és ha ez megvan, akkor a csapat nyerni fog, nem számít, hogy hazai, vagy idegenbeli környezetrõl van szó.

 

„Ha megnézzük az eredményeket, és azt, hogy milyen gólokat kaptunk idegenben az utolsó pillanatokban, akkor mindenki láthatja, hogy a meghatározó pillanatban nem tudtunk eléggé koncentrálni. Azonban összességében nem gondolom, hogy a teljesítményünk rossz lenne. Az Everton, a Fulham és a Bolton ellen sok gólt tudtunk szerezni, tehát ebbõl a szempontból nem voltak rossz mérkõzések, de meg kell találnunk az egyensúlyt a támadás a védekezés között. Remélhetõleg ez hamarosan sikerül.”

 

Bár a United hazai formája eddig hibátlan a Premier Leagueben, ez nem jelenti, hogy a Vörös Ördögök lebecsülnék szombati ellenfelüket, a West Bromwich Albiont, és lebecsülnék õket.

 

„Jó játékot játszanak, ez különösen az Arsenal elleni mérkõzésre volt igaz. Minden összejött nekik, és három gólt is szereztek. Szeretik játszani a futballt, lapos passzokkal operálni. Láttam néhány meccsüket, és támadásban sincsenek problémáik. Van néhány igazán jó játékosuk, megérdemlik, hogy ott álljanak, ahol most vannak.”

 

„Úgy jöhetnek az Old Traffordra, hogy nincs vesztenivalójuk. Azonban mi leszünk hazai környezetben és az Old Traffordon eddig minden összejött nekünk ebben a szezonban. Jól játszottunk, és úgy gondolom, jó mérkõzésre van kilátás. Készen állunk a fogadásukra.”

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!