Vegyes érzelmek a gyõzelem után

Sir Alex Ferguson elégedett volt, hogy a Manchester United legyõzte a Manchester City csapatát, de ugyanakkor bánta, hogy csapata nem tudta lezárni a találkozót három gólos elõnynél.


A Vörös Ördögök, köszönhetõen Wayne Rooney két góljának, valamint Danny Welbeck szuper, fél fordulatból szerzett találatának meggyõzõ elõnyben mehettek a szünetre az Etihad Stadiumban. Sõt, mivel az ellenfél Vincent Kompany kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozott, úgy tûnt, a párharcnak vége.

Sir Alex elismerte, csapata több esetben gondatlanul viselkedett, amivel lehetõséget teremtett a City számára, hogy két gólt szerezve - Aleksander Kolarov és Sergio Agüero révén - közel kerüljenek ahhoz, hogy a padlóról felálljanak.

"Azt hiszem, elértük azt, hogy jobbnak tûnjenek, mint amilyenek voltak valójában" - mondta Ferguson az ITV-nek és az MUTV-nek. Figyelmetlenek voltunk a második félidõben. A gond az volt, hogy félidõben 3-0-ra vezettünk és azt hittük, továbbléptünk, amiért visszavettünk."

"A szünet után elvesztettük a labdát, szabadrúgáshoz jutottak és gólt szereztek. Majd védekezõ formációt vettek fel, amiért minden tiszteletet megérdemelnek. Ugyanis vártak és vártak remélve, hogy hibázunk, mi pedig hibáztunk, ami lehetõvé tette, hogy olyan eredmény szülessen, aminek nem kellett volna."

"A találkozónak három szakasza volt, az elsõ a nyitó gól, ami fantasztikus találat volt és attól kezdve nehéz lett volna legyõzni minket. A kiállítás volt a második, ami egy két lábbal történõ becsúszás volt, ráadásul szerencsénk is volt, mert ha ott Nani találkozik a lábakkal, igen nagy gondban lett volna."

 


"Úgy vélem a játékvezetõ helyesen döntött ott. A harmadik fázis az volt, amikor 3-0-ra vezettünk és amit meg kellett volna tartani. De hibákat vétettünk és ha hibázol, megszenvedsz. Ezt gondolom errõl a mérkõzésrõl."

Gyõzelem az Etihadban örvendetes volt azok után, hogy korábban 6-1-re kapott ki a csapat a Citytõl. Lendületet adhat a csapatnak és ráadásul annak a veszélye sem fenyegetett, hogy sorozatban harmadik tétmeccsét veszítse el a csapat a kiábrándító Blackburn és Newcastle mérkõzések után.

A menedzser maximalistaként hiszi, a teljesítmény lehetett volna jobb is, ráadásul szerinte az eredmény sem lesz jelentõséggel a United hátralévõ szezonjára.

"Nem gondolom, hogy ez bármi jót tesz velünk. A második félidõben olykor felelõtlen teljesítményt nyújtottunk. Egy tiszta eredményünk volt, de gondatlanok voltunk és ha ezt teszed, hibázni fogsz."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!