A Manchester United bizonyított

John Dillon a Daily and Sunday Express sportújságírója szerint a Manchester United legendás összetartása is segíteni fogja a csapatot a Premier League mérkõzésein.


Közel egy éve, hogy Wayne Rooney fantasztikus ollójával az Old Traffordon a Manchester United 2-1-re gyõzött a City ellen. A tegnapi mérkõzésen a csatár ismét régi fényében tündökölt. A találkozó pikantériája, hogy a nyolc hónappal ezelõtt visszavonult United legenda, Paul Scholes is pályára lépett.
 
A Vörös Ördögök tegnapi fergeteges játékával a múlt és a jövõ pillanatai fonódtak egybe. A zaklatott ünnepi vereségek után a Manchester United megmutatta a világnak, hogy képes túllépni a nehézségeken és le tudja gyõzni a súlyos sérülési válság okozta nehézségeket.
 
A csapat tegnapi teljesítménye azt hiszem, méltó megnyugvással töltheti el a United rajongókat. Ugyanis ékes bizonyítékát adták a Vörös Ördögök annak, hogy a klub képes túllépni a nehézségeken.
 
Paul Scholes visszatérése a csapatba nem csak taktikailag erõsíti a Unitedet, hanem pszichológiailag is óriási jelentõséggel bír. A Vörös Ördögök csapata mindig is összetartó és egységes klub volt. Scholesy visszatérése bizonyítja, hogy egy igazi Manchester United játékos még visszavonulása után is lelkén viseli csapata sorsát, és ez az összetartás az, ami a legnagyobbá tette a történelem során a klubot. Az elmúlt napokban rengeteg kritika érte a United vezetését, Fergusont és a játékosokat. A súlyos sérülési válsággal küszködõ klub helyzetét nagyban nehezítették az ellenük elhangzott kritikák. Sõt, egyes lapok attól sem riadtak vissza, hogy Wayne Rooney távozásával riogassák a United szurkolói táborát.
 
 
Wayne Rooney a jelenlegi keret egyik legmeghatározóbb játékosa. Aki a legkritikusabb pillanatban megmutatta, hogy mire képes. A távozásával kapcsolatos pletykák elhallgattatására, a  tegnapi elsõ gólja után jól láthatóan megcsókolta mezén a Manchester United címert, ezzel jelezve elkötelezettségét a klub iránt. Õ egy hatalmas tehetség és Ferguson bízik benne. Rooney a United ásza és ez nagy felelõsséggel is jár a számára, mivel leggyakrabban õ kerül a játékosok közül a kritika és az újságírók kereszttüzébe. A tegnapi teljesítményével és a gól utáni gesztusával remélhetõleg sikerült elhallgattatnia a távozásával kapcsolatos pletykákat. 
 
A City elleni mérkõzésen viszont nem csak Rooney kápráztatta el a szurkolókat. Amikor Scholes az 59. percben pályára lépett, olyan pillanatnak lehettünk szemtanúi ami rendkívül felemelõ volt minden United rajongó számára. Scholes egy igazi Vörös Ördög katona, aki kész önzetlenül segíteni csapatát a nehéz idõkben is.
 
Mindenki számára nagy meglepetés volt Ferguson döntése, hogy visszahívta Scholest, mindazonáltal bizonyíték arra is, hogy a United középpályára erõsítésre szorul. Jelenleg ez egy remek megoldás a menedzser részérõl, de feltételezhetõ, hogy a nyáron Glazeréknek a zsebükbe kell nyúlniuk, hogy a Manchester United csapata a sérülések miatt ne kerüljön legközelebb ilyen nehéz helyzetbe.
 

Rooney visszatérõ remek formájával és Scholes megjelenésével a United tegnapi teljesítménye a Premier Leauge mérkõzéseire is kihatással lesz. Bár a City a jelentõs transzfereknek köszönhetõen az elmúlt évekhez képest csúcsformában van, nehéz lesz felvenniük a versenyt a United legendás összetartásával és gyõzni akarásával.  

 


express.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!