Mancini: Rooney harcolta ki a kiállítást

Roberto Mancini szerint Wayne Rooney hatással volt Chris Foy döntésére, amikor kiállította Vincent Kompanyt a tegnapi Manchester United gyõzelmével végzõdõ Manchester City elleni FA kupa mérkõzésen.


Egy alaposan felrázott City majdnem sikerrel mentette tegnap újrajátszásra a Manchester United elleni FA kupa mérkõzést az Etihad Stadiumban, ám a baj már olyan nagy volt, hogy igen nagy csoda kellett volna a talpra álláshoz.

 

A Kékek védelme háromszor is kapitulált az elsõ negyvenöt percben, míg csapatkapitányukat, Vincent Kompanyt azonnali piros lappal kiállították Nani ellen pároslábbal elkövetett becsúszása miatt.

 

A belga bekk összesen 12 percet tölthetett csak a pályán a kupasorozat 3. fordulójának kiemelt mérkõzésén, amellyel a City a mérkõzés nagy részében emberhátrányba kényszerült.

 

A City vezetõsége fellebbezni szeretne az ítélet ellen, miután véleményük szerint a mérkõzés játékvezetõje hatalmas hibát követett el játékosuk kiállításával.

 

Ezt gondolja menedzserük, Roberto Mancini is, aki szerint játékosának az esetet követõen is a pályán kellett volna maradnia, és véleménye szerint az egész nem történt volna meg, ha a Vörös Ördögök csatára, Wayne Rooney nem befolyásolja a bírót, és nem úgy reagál, ahogy tette.

 

 

"Nem volt piros lap. Rooney beszélte rá Foy-t a döntésére" - kezdte az olasz szakvezetõ.

 

Amikor arra kérték, hogy fejtse ki, miért érzi úgy, hogy Rooney hatással volt Foyra, így felelt:

"Igen, õ ott volt a bíró közelében."

 

Mancini utalt a múlt heti, 3-0-s Liverpool elleni gyõzelmükre is, amikor heves kritikák érték, amiért egyértelmû gesztikulációval próbálta elérni Martin Skrtel kiállítását Yaya Toure ellen elkövetett szabálytalanságát követõen.

 

"Amikor ezt csinált a Liverpool ellen, az emberek azt mondták, hogy ne tegyem."

 

"Bocsánatot kértem, mert hibáztam. Ma... talán majd meglátják."

 

Rooney szinte azonnal válaszolt is Mancini vádaira Twitter-oldalán keresztül: "Vicces, hogy egyes emberek azt gondolják, hogy én állíttattam ki Kompany-t. Nem én adtam neki piros lapot. De ez egyértelmû kiállítás volt. Páros lábbal csúszott be."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!