Ferguson kiáll Rooney mellett

Wayne Rooneynak semmi köze nincs Vincent Kompany kiállításához. Rooney magatartása teljesen elfogadott és természetes reakció volt.


A vasárnapi FA Kupa mérkõzésen a játékvezetõ piros lappal kiállította a Manchester City csapatkapitányát, Vincent Kompanyt, minek következtében a City emberhátrányba került. Roberto Mancini a mérkõzés után azt állította, hogy a játékvezetõ Wayne Rooney hatására állította ki játékosát a csapatból.
 
Rooney ma délelõtt  a Twitteren tiltakozott Mancini nevetséges vádja ellen. Ferguson pedig egy délutáni nyilatkozatában állt ki a klub játékosa mellett.
 
"Én nem értem Robertot. Hogy Rooney befolyásolta volna Chris Foyt a döntésben? Ez egy nevetséges feltételezés."
 
"Wayne reakciója teljesen természetes volt. Bevallom én is nagyon ideges lettem Kompany szabálytalan becsúszása miatt. Más nem is hiányzott volna, mint hogy Nani is lesérüljön. Szerencsére ez nem történt meg, de csak a véletlenen múlott. Rooney viselkedése ebben a szituációban természetes volt, ezért semmilyen elmarasztalásban nem fogom részesíteni."
 
 
"Megértem Roberto felháborodását a kiállítás miatt, de Rooney nem hibás. Nem az õ kedvéért állította ki a játékvezetõ a szabálytalankodó Kompanyt."
 
A skót tréner beszélt arról is, hogy nagyon élvezte a tegnapi találkozót és úgy érzi a harc egyre csak erõsödni fog, ahogyan a csapatok a Premier League sorozatának a vége felé közelednek.
 
"A City egy hatalmas kihívás lesz a számunkra, de ez nem probléma, hisz a United hozzászokott már az évek során a harchoz. Nem számít, kivel kerülünk szembe, legyen az akár a Chelsea, Arsenal, Liverpool, Tottenham vagy éppen a  Manchester City. A United hosszú évek óta megszokta már, hogy keményen harcoljon a gyõzelemért" - mondta mindezeket a legendás skót menedzser ma délután Zürichben a FIFA Gála 2012 ünnepsége elõtt adott interjújában.
 
Pep Guardiolat és Jose Mourinhot már több alkalommal szóba hozta a sajtó Ferguson potenciális utódjaként az Old Traffordon. A skót menedzsert arról is kérdezték, mi a véleménye ezekkel a híresztelésekkel kapcsolatban.
 
"Miért kérdezi ezt? Talán Pep szeretné elhagyni a Barcelonát? Ha én az õ helyében lennék, maradnék ott ahol vagyok" - válaszolta a humoráról is híres menedzser, majd hozzátette:
 
"A Barcelona jelenleg egy nagyon jó csapat, nem hiszem, hogy idén bárki is el tudja venni tõlük a trófeát."
 
"Különösen kiemelkedõ játékosuk Lionel Messi, aki a saját generációjában olyan, mint Di Stefano, Pelé, Maradona vagy Cruyff volt a maga idejében."
 

"Mivel a futball egy verseny, ezért mindig is lesz egy csapat, aki a legjobb a bajnokságban. El kell ismernünk, hogy most a Barcelona az." 

 


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!