Ferguson: Felkészültünk a City ellen

A Manchester United vezetõje Sir Alex Ferguson szerint, a tavalyi Chelsea elleni küzdelmek során nyert tapasztalatok segíteni fogják csapatát a Manchester City ellen .


Egészen a vasárnapi FA Kupa mérkõzésig úgy tûnt, hogy talán most a Manchester Citynek sikerül elhódítania az angol bajnoki címet a Unitedtõl. Jelen állás szerint viszont már korántsem annyira egyértelmû a dolog, mivel a Vörös Ördögök 3-2-re megverték az Etihad Stadiumban Manchester kék felét. Sõt, ha a United él a lehetõséggel a hétvégi találkozón a Bolton ellen, akkor újra holtversenybe kerül az élen a Cityvel.
 
A Vörös ördögök a 20. bajnoki címért harcolnak a Premier League sorozataiban és eddig még nem sikerült megelõzniük a városi rivális City csapatát, de Sir Alex kijelentette, õt ez egy cseppet sem rémíszti meg. A skót menedzser a MUTV-nek elmondta:
 
"A Manchester City kerete a jelentõs transzfereknek köszönhetõen nagymértékben megerõsödött. De ez egy cseppet sem ijeszt meg bennünket. Hiszen már jól megtanultuk az évek során, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy megõrizzük a bajnoki címet."
 
"Nagyon szoros küzdelmet folytattunk tavaly a Chelsea ellen is, és az akkor szerzett tapasztalatok most is a segítségünkre lesznek."
 
 
A hangulat úgy tûnik egyre magabiztosabb az Old Traffordon. A Unitedet nem törte le a két egymás utáni vereség - a Blackburn és a Newcastle csapata ellen - és egy parádés játékkal válaszolt a kételkedõknek a vasárnapi FA Kupa mérkõzésen.
 
Mivel a Vörös Ördögöknek még szembe kell nézniük az Arsenal, a Liverpool, a Chelsea és a Tottenham csapataival is, nagyon fontos hogy a hétvégi mérkõzésen, a Bolton ellen megszerezzék a három pontot.
 
Sajnos jelen pillanatban úgy néz ki, hogy Rio Ferdinand gyomorproblémák miatt hiányozni fog a találkozóról, ezért hiába tért vissza Chris Smalling, nem lett sokkal elõrébb a United védelme.
 
A Blackburn elleni vereség a bizonyíték arra, hogy nem szabad könnyelmûen venni egy csapatot sem. Ferguson továbbra is kitart azon állítása mellett, miszerint a legnagyobb veszélyt a Tottenham csapata jelenti a Premier League élmezõnyében.
 
"Nem tehetek róla, hogy ezt a kijelentésemet a City sértésnek vette. Nem én mondtam a Spursnek, hogy fantasztikusan játszanak. Úgy gondolom, hogy teljesen egyértelmû, a jelenleg élen álló három csapat között fog eldõlni a verseny." 
 


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!