Rio: A kupagyõzelem nincs hatással a bajnokságra

Rio Ferdinand állítása szerint a múlt heti manchester derbi nem lesz hatással a Premier League bajnoki versenyfutására.


A Vörös Ördögök 3-2 arányban legyõzték a City együttesét az FA kupa 3. körében, így sikerült már az elsõ adandó alkalommal kiejteniük a regnáló címvédõt, amellyel azonnal olyan találgatások láttak napvilágot, hogy a manchesteri erõegyensúly átbillent Sir Alex legénysége javára.

 

"Nem hiszem, hogy ez most elõnyt jelentene a Unitednek" - kezdte Rio.

 

"Még túl korai ezt megmondani. Ugyanazokban a sorozatoban vagyunk állva nagyjából egy szinten, és ugyanazért a célért harcolunk. Minden szezonban van a csapatoknak hullámvölgye és hullámhegye egységesen."

 

Ferdinand és csapattársai kissé magukba fordulva várhatták a múlt heti mérkõzést miután két egymás utáni bajnoki vereséget is begyûjtöttek a Blackburn és a Newcastle ellen. Azonban az angol válogatott védõ kijelentette, hogy az Új évben is kitûnõ szellemiség uralkodott a United táborában, a pocsék eredmények ellenére is.

 

 

"Mindenki tudja, hogy egy szezonon belül ugyanannyiszor lehetsz fent, mint ahányszor lent" - tette hozzá.

 

"Igazán rossz hetünk volt a City elleni mérkõzést megelõzõen, mert kétszer is kikaptunk. De nem is lehetett volna jobb mérkõzés, mint a Manchester City elleni, hogy talpra álljunk. Nagyszerû elsõ félidõt produkáltunk."

 

"A másodikban levettük a lábunkat a gázról, és engedtük, hogy visszajöjjenek a mérkõzésbe, de a legfontosabb dolog az, hogy milyen eredmény született és hogy továbbjutottunk a következõ körbe."

 

"Remélhetõleg a Manchester City és a Tottenham is megtapasztal hosszabban tartó mélyebb periódusokat a szezon során, mi pedig néhány sérülésbõl visszatérõ játékosunkkal megerõsödve egészen a végéig harcban lehetünk."

 

Az elmúlt hetetkben biztosan tele volt a carringtoni edzõközpont orvosi és fizikoterápiás szobája, ugyanis nem egy alkalommal két számjegyû volt a sérüléssel bajlódó játékosok száma. Többek között a hosszú ideig a partvonalon túlra kényszerült Nemanja Vidic és Darren Fletcher is ott van közöttük.... de Sir Alex Ferguson legénysége így is csak három egységnyivel áll a listavezetõ városi rivális mögött.

 

"Ha bármely más csapatnak dõlt volna ki ennyi játékosa, amennyi nekünk, nem állnának ott, ahol mi. Ez magáért beszél a keretünk mélységérõl és minõségérõl, és ezért, amikor az öltözõben vagyok, több mint boldog vagyok, hogy ilyen játékostársakkal lehetek körülvéve."

 

"Nagyon jó a menedzserünk számára, hogy ilyen összetételû a keretünk. Amikor ezzel a klubbal sikeresek voltunk, akkor mindig volt egy állandó magja a csapatnak, akik a legtöbb mérkõzésen játszottak. Minél elõbb visszaállhat ez az állapot, annál jobb."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!