Ferguson: Nem építhetünk csak a történelmünkre

A Manchester United vezetõje Sir Alex Ferguson szerint sokat számít egy csapat történelme, de nem élhet meg csupán az elmúlt évek sikereibõl.


A  menedzser elismeri, hogy  a Manchester United dominanciája az idei Premier League mérkõzés sorozatában nem érvényesült olyan súllyal, mint az elõzõ években.
 
A Vörös Ördögök  csapata 1992 óta, nem kevesebb, mint 12 bajnoki címet szerzett hazájában. A Rivális Arsenal és Chelsea az elmúlt két évtizedben három-három alkalommal nyert, míg a Liverpool 1990-ben emelhette utoljára a magasba a kupát.
 
A jelenlegi állás szerint viszont úgy tûnik, a Unitednek csak a másod hegedûs szerep jutott a bajnokság sorozataiban a City csapata mellett. Persze a ligának még messze nincs vége, ráadásul a United az FA Kupa találkozón 3-2-es gyõzelmet aratott a városi rivális felett.
 
 
 
 
A skót menedzser azt szeretné, ha csapata hétrõl-hétre nyomást gyakorolna a Cityre, aki megpróbálja idén elhódítani a Unitedtól a trófeát.
 
"Elismerem, gyakran hangsúlyozom a csapat történelmi múltját és a hosszú évek tapasztalatát, de ez nem jelenti azt, hogy ebbõl akarunk megélni. Ha megakarjuk õrizni a bajnoki címet azért keményen meg is kell dolgoznunk"- mondta Ferguson. 
 
"Megnyerni a bajnokságot és a magasba emelni a serleget a világ legcsodálatosabb élménye."
 
"Nagyon jó dolog, hogy sorban épülnek fel a játékosok és remek formában térnek vissza a csapatba. Ha végre kis híján teljes lesz a keretünk, az egy igazán látványos, minõségi javulást hoz majd a játékunkba. Egyben csökkenti a City esélyeit a bajnoki cím elhódítására."
 
 

 


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!