Ferguson felszólalt a United szurkolók érdekében

Sir Alex Ferguson nyílt levelében arra kéri a Liverpool vezetését, hogy a hétvégi FA Kupa találkozóra érkezõ mintegy 5319 Manchester United szurkoló részére gondoskodjanak a biztonságos szurkolásról.


Ferguson levelében nem tért ki a Suarez ügyre, viszont a két klub között kialakult feszültség miatt, fontosnak érezte, hogy a hétvégi találkozóra érkezõ United szurkolók érdekében felszólaljon.
 
A skót menedzser tavaly év végén  az FA döntését kérte az ügyben, hogy pontosan határozzák meg mennyi férõhelyet kell átengednie a Liverpoolnak a vendég szurkolók része, ugyanis eddig az elõírtnál kevesebbet  biztosítottak az Anfield lelátóin.
 
Sir Alex elmondta: "Számos rajongói megkeresés történt az elmúlt hetekben. Mivel jóval több United szurkoló szeretne részt venni a FA Kupatalálkozón, mint amennyi helyet biztosított a Liverpool vezetése. Ezért szükségét éreztem, hogy hivatalos döntés szülessen az ügy érdekében."
 
"Remélem a Liverpool vezetése maximális figyelmet szentel a biztonsági elõírások betartására. Saját szurkoló táborunktól pedig békés, de hangos és jó kedélyû szurkolást várunk."
 
 
 
 
A napokban a FA is írásban kérte mind két klub vezetését hogy tegyenek meg minden tõlük telhetõt, hogy a mérkõzés nyugodt légkõrben és biztonságos keretek közt tudjon lezajlani.
 
"Kérjük a két klub vezetését tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a folyosókon és a lelátókon megfelelõ módon  biztosítsák a két rajongó tábor elválasztását. Tartsák tiszteletben a rendezõi utasításokat és tartsák be a biztonsági elõírásokat!" 
 
"Arra kérjük önöket, hogy a mérkõzés elõtt egy közös sajtó tájékoztató keretében, példát mutatva a szurkolótábornak próbáljanak meg pozitív hozzá állást tanúsítva felszólalni."
 
"A két klub adminisztrációs személyzete pedig egyeztessen a jegykiadással és a biztonsági elõírásokkal kapcsolatos kérdésekben."
 
Egyelõre sem Ferguson, sem Dalglish nem jelezte, hogy közös sajtó tájékoztatót tervez. Így nem valószínû ,hogy erre sor kerül. Viszont a hétvégén mindkét klub vezetése fog, egy saját sajtótájékoztatót adni a mérkõzés elõtt.
 

 


telegraph.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!