Ferguson: Danny lelkes srác

Sir Alexnek tetszik Danny Welbeck magabiztos és temperamentumos hozzáállása.


A skót menedzser felfedte örömét Welbeck fejlõdésével kapcsolatban. Véleménye szerint nagy jövõ áll a fiatal játékos elõtt.

 
A 21 éves csatár elõrelépése példaként szolgálhat a tartalék csapat fiataljainak. 
 
Welbeck a szezon elei sérülése után vesztett lendületébõl, de hamar sikerült visszanyernie csúcsformáját. Az elmúlt hetekben hat mérkõzés alkalmával négy góllal járult hozzá csapata sikereihez. Edzõje szerint minél többet tud majd szerepelni, annál jobb teljesítményre lesz képes.
 
"Én mindig is tisztában voltam Danny kivételes képességével" - mondta Sir Alex
 
"Jelenleg fizikailag kell még erõsödnie. Eleinte, úgy 16 éves kora körül térd problémái voltak a hirtelen testmagasság növekedés miatt. Majd a combizmaival is akadtak kisebb problémák, de ezek nem voltak komolyak, minden serdülõ átesik ilyen jellegû nehézségeken. Nagyszerû formában van, nagyon jó fizikumú játékos, de ezen a téren is sokat fog még fejlõdni."
 
 
Welbeck tehetsége kétségtelen, de egyes vélemények szerint temperamentuma talán egy kicsit erõsebb mint ami egy ilyen fiatal játékostól megszokott. Edzõje véleménye azonban, hogy  ez csak hasznára szolgál majd a játékosnak.
 
 Sir Alex szerint nem elég csupán a tehetség. Fontos, hogy az akadémiáról kikerülõ fiatalok hozzáállása és mentalitása is megfelelõ legyen.
 
"Dannynak megfelelõ a temperamentuma, talán egy kicsit erõs,de ez elengedhetetlen egy jó csatárszámára."
 
"Nagyon fontosnak tarjuk, hogy a fiatal játékosok átvegyék a képzés során a United mentalitását. Ez elengedhetetlen feltétele annak, hogy jó játékosok váljanak belõlük."
 


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!