Liverpool 2-1 Manchester United

A Manchester United kiesett az FA Kupából, miután 2-1 arányban kikapott a Liverpool csapatától.


Nem bírta el a túl sok sérült hiányát a United, bár a meccset tekintve nm érdemelt vereséget.

Meglátszott a felálláson, hogy Sir Alex Ferguson sérülés gondjai mit sem csökkentek egy hét alatt, hiszen egy kezdere elég hiányzóval kellett számolnia, míg a Liverpool majdnem a legerõsebb összeállításával lépett pályára.

A csapatok:

Liverpool: Reina - Kelly, Skrtel, Agger, Carragher, Enrique - Downing, Gerrard, Henderson, Maxi - Carroll
Cserék: Doni, Johnson, Kuyt, Adam, Bellamy, Coates, Shelvey

United: de Gea - Rafael, Smalling, Evans, Evra - Valencia, Carrick, Scholes, Giggs, Park - Welbeck
Cserék: Lindegaard, Hernandez, Berbatov, Fabio, Ferdinand, M.Keane, Pogba

A találkozó nem a rendkívül sok helyzetrõl lesz emlékezetes, majd az egész meccsen a másik hibáiból éltek a csapatok. Az elsõ 1-2 perces puhatolózást követõen elõbb Maxi lövését tolta ki szögletre de Gea, majd Valencia beadása után Park készítette le lövésre a labdát Giggsnek, kinek lövését Reina fogta biztosan.

Egészen a 17. percig kellett várni egy újabb helyzetre, ekkor Valencia gondolta úgy, hogy kapura tör, nem tudták megállítani, majd 18 méterrõl remek lövést küldött meg, ám szerencsétlenségére a labda a kapufáról kipattant a mezõnybe.

A futball sajátossága, hogy egyik oldalon kimarad egy helyzet, a másik csapat megbosszulja a dolgot, így történt ez most is. A 21. percben elvégzett hazai szöglet után a kapu elõtti tömörülésbõl Agger ugrott legmagasabbra és közelrõl fejelt de Gea kapujába, 1-0 a Liverpoolnak.

Az eddig mezõnyfölényben játszó United továbbra is jóval többet tartotta a labdát, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani, leginkább azért, mert semmi váratlan nem jellemezte a játékukat. Egészen a 39. percig, amikor Valencia sarkazása után Rafael a jobb szélen megküzdött a labdáért, majd kiválóan lõtte be a játékszert a kapu elé, ahol Park érkezett. A dél-koreai játékos egybõl kapura lõtt, lövése a rövid saroknál talált utat a hálóig, egyenlítettek a Vörös Ördögök!

 


A szünetig nem változott semmi, így a kevés helyzet ellenére is láthatott két gólt az Anfield közönsége.

A második félidõ elején egy Giggs beadást követõen került Valencia elé a labda, de végül Agger menteni tudott, bár a vendégek azt reklamálták, hogy a védõ kézzel ért labdába, a 11-es azonban elmaradt. Jogosan, hiszen nem volt szabálytalanság.

Tíz perc telt el a szünet vége óta, amikor de Gea saját tizenhatosán belül adta el a labdát, de végül nem lett nagyobb gond belõle. A spanyol kapus ma is több esetben bizonytalannak tûnt.

Két perccel késõbb Smalling botladozott a labda körül, lecsapott Carroll, de a védõ még valahogy szögletre tudott menteni.

A szöglet után azonban a másik kapu elõtt adódott helyzet, Welbeck remek kiugratása után a fiatal támadó elrúgta a kifutó Reina mellett a labdát, de a visszafutó Skrtel menteni tudott még.

Dalglish cserékkel próbálta frissíteni csapatát, ami jó lépésnek tûnt, hiszen egyre többet birtokolta az ellenfél térfelén a labdát a Pool, ám komoly helyzetet nekik sem sikerült összehozniuk.

Már csak 2 perc volt a rendes játékidõbõl, amikor egy Reina kirúgást Carroll csúsztatott meg az Evra mellett kiugró Kuyt elé, aki nem hibázott és közelrõl belõtte csapata második gólját, 2-1!

A United már nem tudott reagálni erre, a hazaiak jól megtartották a labdát és jutottak be az FA Kupa 5. fordulójába.


FA Kupa, 4. forduló
Liverpool 2-1 Manchester United
Anfield, 43952 nézõ

Vezette: Mark Halsey

Liverpool: Reina - Kelly, Skrtel, Agger, Carragher(Kuyt 63.), Enrique - Downing, Gerrard(Bellamy 72.), Henderson, Maxi(Adam 63.) - Carroll
Nem használt cserék: Doni, Johnson, Coates, Shelvey

United: de Gea - Rafael, Smalling, Evans, Evra - Valencia, Carrick, Scholes(Hernandez 76.), Giggs(Berbatov 90.), Park - Welbeck
Nem használt cserék: Lindegaard, Fabio, Ferdinand, M.Keane, Pogba


Gólszerzõ: Agger 21', Kuyt 88' illetve Park 39'

Sárga lap: Rafael

A United legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Antonio Valencia

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!