17 esetben intézkedett tegnap a Merseyside Police

A Merseyside Police, TV felvételek alapján keresi azt a Liverpool szurkolót, aki a tegnapi FA kupa találkozón rasszista megnyilvánulást tett az Anfielden.


Ez volt az elsõ alkalom, hogy a két rivális csapat találkozott a Luis Suarez botrány óta. A mérkõzést követõen kiderült, hogy a rendõrség vizsgálatot indított egy, a TV felvételek által nyilvánosságra került rasszista magatartást tanúsító szurkoló ellen.
 
A felvételt több közösségi oldalon megosztották, és számos panasz érkezett a rendõrségre az ügy kivizsgálásával kapcsolatban.
 
A mérkõzés elõtt az Anfiield hangosbemondója figyelmeztette a rajongókat, hogy tartózkodjanak a rasszista megnyilvánulásoktól, ellenkezõ esetben a rendõrség határozottan fog fellépni a rendbontókkal szemben. 
 
 
 
 
A mérkõzést követõen  Jon Ward rendõrparancsnok megköszönte a szurkolók együttmûködését.
 
"Szeretnék köszönetet mondani a szurkolók többségének a mérkõzés alatt tanúsított magatartásukért és együttmûködésükért."
 
"Számítottunk rá, hogy egy mozgalmas nap elé nézünk, de büszke vagyok a Liverpool szurkolók többségének viselkedésére."
 
"Annak ellenére, hogy a mérkõzésre mindkét klub nagyszámú rajongótáborral érkezett csak 17 esetben kellett intézkednünk és csak két szurkolót kellett õrizetbe venni."
 
 
 
 
"Több közösségi oldalon megjelent egy felvétel, melyen az egyik szurkoló rasszista megnyilvánulása látható. Az üggyel kapcsolatban feljelentések is érkeztek. Természetesen megkezdtük az eset kivizsgálását és  a szabálytalankodó felkutatását. A nyomozók jelenleg a liverpooli futballklubnál érdeklõdnek és megpróbálják beazonosítani az elkövetõt."
 
"Folyamatos erõfeszítéseket teszünk az ilyen és ehhez hasonló rendbontó cselekmények elkerülésére a békés szurkolók biztonsága érdekében. A felvételek alapján, hamarosan beazonosítjuk a szabálytalankodót, és eljárást indítunk ellene."
 

 


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!