Ügynök: Veseli nem fejlõdött a Citynél

Frederic Veseli átköltözött Manchester egyik felébõl a másikba, azzal, hogy a Citytõl a Unitedhez igazolt, miután úgy érezte, hogy a Kékeknél már nem számított prioritásnak a fiatalok kinevelése.


A 19 éves játékos volt a United egyetlen igazolása a téli átigazolási idõszak utolsó napján, és azonnal csatlakozott is Warren Joyce tartalékcsapatához, hogy minél elõbb beverekedhesse magát a felnõtt keretbe.

 

A 2009-ben a svájci U-17-es válogatott csapatkapitányaként világbajnoki címig jutó védõ abban reménykedett, hogy ebben a szezonban végre megkaphatja a bemutatkozási lehetõséget a Citynél, miután a felkészülési idõszakban elutazhatott Roberto Mancini együttesének észak-amerikai túrájára.

 

De egyetlen pillanatra sem tûnt úgy számára, hogy a várva várt lehetõség a közeli jövõben kézzel fogható közelségbe kerül, amely nagyon kiábrándította Veseli-t, ezt követõen pedig bejelentkezett érte a Manchester United, ahol Sir Alex Ferguson személyében olyan menedzser ül a kispadon, aki soha nem félt lehetõséget adni a fiataloknak.

 

"Manapság a Manchester City nagy címekért és trófeákért áll harcban" - magyarázza Adam Bouskouchi.

 

"Nehéz számukra bizalmat szavazni a fiataloknak, mert egyértelmûen úgy érzik, hogy a tapasztalat a legjobb út, amelyet választhatnak a sikerek érdekében."

 

"De ez a hozzáállás nem igazán segített Freddienek, aki egyszerûen úgy érezte, hogy nem fejlõdik."

 

"A felkészülési túrán mind Roberto Mancini, mind a futballért felelõs igazgató, Brian Marwood arról beszéltek, hogy milyen jól teljesít. De azóta semmi."

 

 

Azonban, hogy tisztességesek legyünk Mancinivel szemben, neki nincs 12 bajnoki címe, hogy hátra dõlhessen akkor is, ha netán hibázik.

 

Nem szabad lebecsülni, hogy milyen hátországot biztosít ez Fergusonnak, aki éppen tegnap adott bemutatkozási lehetõséget a Premier Leagueben két fiataljának, Ben Amosnak és Paul Pogbának a Stoke City elleni 2-0-s gyõzelem alkalmával.

 

"Freddie számos klubbal tárgyalt, itt és külföldön is" - tette hozzá.

 

"De õ Angliában akar klasszis játékossá válni, és amikor beszélt Sir Alex Fergusonnal, akkor maximálisan lenyûgözte."

 

"Õ egy olyan ember, akinek nagyon nehéz nemet mondani, és az elért sikerei elégnek bizonyultak Freddie számára, hogy úgy érezze, jó döntést hoz azzal, ha a Unitedbe igazol."

 

Miután a City ettõl a szezontól nem vesz részt a tartalék bajnokságban, így Veseli jelen pillanatban meccshiánnyal küzködik. 

 

Azonban céljai egyértelmûek, mind rövid, mind pedig hosszú távon, amikor Svájc is azon országok között lesz, akik esélyesek lehetnek arra, hogy Londonban olimpiai bajnoki címet szerezzenek.

 

"Elõször azzal a kihívással kell majd megbirkóznia, hogy a tartalék csapatban megszilárdítsa a helyét, majd feljebb lépjen és beverekedje magát a felnõttek közé."

 

"De a Svájci Futballszövetség is kapcsolatban áll vele, és figyelik teljesítményét."

 

"Azonban õk azt közölték vele, hogy legalább tartalékok szintjén állandó játéklehetõséget kell kapnia, hogy figyelembe vehessék az Olimpiára készülõ csapatban."

 

 


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!