Will Keane többre vágyik

Will Keane azért küzd, hogy minél több lehetõséget harcoljon ki magának a Manchester United felnõtt csapatában, miután a Stoke City elleni gyõzelem alkalmával már a kispadon ülhetett.


Az ígéretes angol U21-es válogatott a Blackburn Rovers elleni vereség alkalmával mutatkozhatott be a Premier Leagueben, és egyértelmûen szerepel Sir Alex Ferguson terveiben - nem véletlen, hogy Tony Pulis Fazekasai ellen már intenzíven melegíthetett az oldalvonal mellett a címvédõ cseréi között.

 

Miután Federico Macheda, Joshua King, John Cofie és Mame Biram Diouf is elhagyta a klubot az elõzõ hónapban, az utóbbi kivételével mind kölcsönben, Keanere különösen nagy felelõsség hárul a csatársorban a tartalékok között, és ez nem is roppantotta össze, ugyanis a hét közben az Oldham ellen is eredményes tudott lenni.

 

"Az akadémián felnõve ez az, amire vágyunk már évek óta" - kezdte debütálásával kapcsolatban.

 

"Mindig arról álmodozunk, hogy ezt elérhessük és valami igazán különlegesen tegyünk. Nagyon jó, hogy együtt edzhetünk a felnõttekkel. Fokozatosan kerülök be a csapatba, az utóbbi idõben már egyre többször, ahol az elvárások igen magasak. Nagyon jó iram van, és minden csapattárs nagyon segítõkész, hogy minél könnyebben beilleszkedjek. Ez nagyon élvezetes."

 

 

Amikor arról kérdezték, hogy egy esetleges kölcsönszerzõdés szóba jöhet-e esetében, a következõképpen válaszolt:

"Talán elõfordulhat, igen. Szerintem jelen pillanatban az, hogy a Carringtonon maradhatok és a felnõttekkel edzhetek együtt, megfelelõ számomra, hogy tanulhassak. Az edzõi stáb folyamatosan tanácsokkal lát el, úgyhogy továbbra is a tartalékoknál fogok játszani, aztán majd meglátjuk mi fog történni."

 

"Az a célom, hogy keményen dolgozzak az edzéseken, fejlõdjek a tartalék mérkõzéseken, és annyit gólt szerezzek, amennyit csak tudok. Remélhetõleg nemsokára újabb lehetõséget kaphatok a felnõtt csapatban, ahol olyan jól tudok majd teljesíteni, amennyire csak képes vagyok, és egyre elõrébb tudok lépni."

 

Paul Scholes egy, a tavaly év végén a United Reviewnak adott interjúban nagyon dicsérte az ifjú Keane-t:

"Szerintem minden megvan benne ahhoz, hogy klasszis középcsatárrá váljon. Ehhez mindene megvan, a stílusa és a képességei is. A labdakezelése és a mozgása megfelelõ. Amikor formában van, és egy kis agressziót is visz a játékába, akkor idõnként tarthatatlanná válik."

 

Egy olyan legenda pozitív szavai, aki testközelbõl figyelhette a Vörös Ördögök fiataljait, amíg Warren Joyce mellett dolgozott a tartalékok között, olyan dolog, amely nagy elégedettségre adhat okot a 19 éves gólvágónál.

 

"Mindig nagyszerû érzés, ha olyan kaliberû emberek, mint Paul Scholes adnak számomra önbizalmat" - tette hozzá.

 

"Ez csak arra sarkall, hogy megmutassam, amit mondott az igaz. Nagyszerû dolog ilyet hallani."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!