Van der Sar: De Gea-nak fel kell nõnie

Edwin van der Sar szerint az utódjának szerzõdtetett David de Gea-nak 'meg kell birkóznia' azzal a nyomással, amely azzal jár, hogy õ a Manchester United kapusa.


De Gea egyelõre csak szenved, hogy betöltse azt az ûrt, amely van der Sar tavalyi visszavonulása óta keletkezett az Old Traffordon, ráadásul néhány kapitális hibája miatt sokáig csak a kispadra szorult.

 

A 18 millió fontért szerzõdtetett portást gyakran emlegetik a vasárnapi, Chelsea elleni rangadó kapcsán, ahol Jekyll és Hydera hajazó produkciójába belefért a beíveléseknél való tétovázás, ugyanúgy, mint ahogy egy parádés védés a hosszabbításban.

 

"Nehéz, ha egy új klubhoz, egy újab bajnokságba igazolsz, különösen, ha az angol bajnokságról van szó. Ez a pontvadászat nagyon sok erõfeszítést igényel, nagyon kemény" - kezdte a holland kapuslegenda.

 

"Ezzel azonban meg kell birkóznia. A klub rengeteg pénzt fizetett ki érte, ezen az akadályon pedig át kell lendülnie."

 

De Gea az elmúlt hónapok során elvesztette a kezdõcsapatbeli helyért vívott csatát Anders Lindegaarddal szemben, aki remekelt a Vörös Ördögök kapujában, mielõtt egy edzésen legalább egy hónapra kidõlt.

 

"Beszéltem Andersszel, és természetesen ebben a pillanatban nagyon csalódott a sérülése miatt, hiszen parádés formában volt" - tette hozzá Edwin.

 

Sir Alex Fergusonnak sokan azt is megbocsátották volna, ha SOS reaktiválja van der Sar-t, aki korábban már elismerte, hogy nagyon hiányzik neki a futball.

 

 

Azonban az egykoron többek között a Fulhamben is megforduló kapuvédõ nem szeretné Paul Scholes útját követni, aki az elõzõ hónapban tért vissza visszavonulását követõen.

 

"Kaptam néhány üzenetet a barátaimtól, azzal a szöveggel, 'És mi van veled?'."

 

"De ebben a pillanatban nagyon boldog vagyok. Nincsenek kétségek a fejemben."

 

Van der Sar egyébként arról is beszélt, hogy nem lepõdött meg Paul Scholes visszatérésén, miután tavaly beszélt vele.

 

"Carringtonban voltam, és éppen egy edzést nézett, amikor megkérdeztem tõle, hogy 'Mennyire tetszik'?"

 

"Mire õ így felelt, 'Nem igazán. Hiányzik'. Õ még mindig ott volt a tûz körül, hiszen a tartalék csapatnál látott el másodedzõi feladatkört, úgyhogy számára valószínûleg könnyebben ment a visszarázódás."

 

A kétszeres BL-gyõztes kapus magabiztos azt illetõen, hogy a Manchester United végül legyõzi a Manchester City-t a bajnoki címért folyó harcban, annak ellenére, hogy a hétvégén elhullajtott két ponttal megint hátrányba kerültek a városi riválissal szemben.

 

"Szerintem a United egyértelmûen erõs, és versenyképes volt az elõzõ hónapban."

 

"Láttam, hogy a csapat milyen képességekkel rendelkezik, és Ferguson milyen taktikákat képes kieszelni."

 

"Remélhetõleg ez elég lesz a címvédéshez."

 

Az olyan lenyûgözõ talpra állások, mint a Stamford Bridgen elért 3-3-as döntetlen egyértelmûen segítik a Vörös Ördögök esélyeit, azonban nincsenek túl jó hatással a hórihorgas holland vacsorájának elfogyasztására.

 

"3-0-ra vezetett a Chelsea, és akkor azt gondoltam, 'Na, tegyük az ételt az asztalra'."

 

"Úgyhogy elkezdtünk enni, a tv pedig szólt tovább a háttérben."

 

"Aztán 3-1, majd 3-2 lett, így azonnal visszaültünk a tv elé, és már ott láttuk, hogy sikerült kiegyenlíteni."

 

 


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!