Chicha boldog szupercsereként

Javier Hernandez kijelentette, nincs aggálya azzal kapcsolatban, hogy ráragasztották a 'szupercsere' bélyeget a Manchester Unitednél eltöltött elsõ 18 hónapja alatt.


A mexikói csatár 2010. augusztusában mutatkozhatott be tétmérkõzésen a Vörös Ördögök mezében, és már ennyi idõ alatt is 29 gólt jegyezhetett, amelyek közül 10 alkalommal a cserepadról beállva talált be. Ez egy hihetetlen mérleg, fõleg azt figyelembe véve, hogy a klub történelmében mindössze egyetlen egy játékos büszkélkedhet több csereként szerzett góllal.

 

"Ole Gunnar Solskjaer" - mondta mosolyogva Hernandez. "Tudom."

 

De Olenak megvolt az ideje rá, hogy több gólt szerezzen. Solskjaer 28 gólt jegyzett 150 csereként lejátszott mérkõzésén, míg ez a szám Chicharito esetében eddig 10 gól 30 találkozón.

 

"Nem tudom, mi tesz engem hatékonnyá csereként" - tette hozzá.

 

"Nem tudom rá a választ."

 

"A futballban nincs mindennek meg az oka, hogy ezért, meg ezért. Nem játszom semmivel se másként, amikor csereként lépek pályára, mint amikor kezdõként."

 

"Ha egy, 10, vagy 90 percet játszok, akkor is ugyanúgy próbálok játszani. Csak azon jár a fejem, hogy teljesítményem legjavát nyújtsam és segítsem a csapatom. Vannak olyan idõszakok egy-egy meccsen, amikor nagyon szükség van arra, hogy gólt szerezzünk, és valószínûleg ilyen eseteknél egy kicsit szerencsés vagyok."

 

 

Azonban Hernandez aggódik-e, hogy minél jobb teljesítményt, annál kevesebb az esélye, hogy kezdõként számolnak vele?

 

"Csak segíteni szeretnék a csapatomon. Nem érdekel ha a padon ülök. Tavaly a szezon kezdetén még a kispadon ültem, aztán a szezon elõrehaladtával már egyre többször voltam a kezdõben. Erre csak a menedzser tudja a választ."

 

"A csapatban minden játékos a lehetõ legtöbb játékpercet szeretné megkapni, de nem érdekel, hogy csere vagy kezdõ vagyok. Csak élvezni szeretném a játékot. Egy álom vált valóra számomra a Manchester Unitednél."

 

Senki nem vitatná, bár Hernandez igen, hogy a csatár egyelõre még nem tudott olyan magasságokat megütni, mint amilyen a Vörös Ördögöknél eltöltött elsõ szezonjánál. Azonban ez érthetõ: agyrázkódást szenvedett a csapat amerikai túráján, amely megzavarta a mexikói felkészülési idõszakát, míg Danny Welbeck ezidõ alatt vezetõ szerepet vívott ki magának a kezdõben, amely szintén csökkentette Chicharito lehetõségeit a szezon eddigi részében.

 

Így is van kilenc gólja 26 mérkõzésen a 23 éves támadónak a 2011/2012-es szezonban, és továbbra is lelkes maradt.

 

"Szerintem minden szezon nehéz. Az elsõ évem szintén nagyon nehéz volt. Az egész életemet megváltoztattam, azért, hogy Angliába jöhessek."

 

"Ez nem az a szezon lesz, amikor minden összejön és minden jó, de nem is az lesz, amelyik olyan rossz, és sokat szenvedek. Meg kell tartanunk az egyensúlyt. Néha a futball képes jó dolgokra, néha pedig rosszakra. Ez része a játéknak."

 

"Az egyetlen dolog, amelyet biztosíthatok, hogy a hozzáállásom mindig pozitív marad, úgyhogy így segíthetem a csapatomat. A legfontosabb dolog, hogy a Manchester United megnyerje az összes mérkõzést." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!