Manchester United 1-2 Ajax Amsterdam

Bár a továbbjutás megvan, nagyon gyenge teljesítménye miatt a Vörös Ördögök kikaptak hazai pályán a semmivel nem jobb, de két gólt találó Ajax ellen.


Hazai pályán, támadásban rendkívül gyenge produkciót mutató Manchester United végén izgulhatott a továbbjutás miatt, ám végül a 2-1-es veresége ellenére is továbbjutott a legjobb 16 közé.

A csapatok:

United: De Gea - Rafael, Jones, Smalling, Fabio - Nani, Park, Cleverley, Young - Hernandez, Berbatov
Cserék: Amos, Evra, Evans, Giggs, Carrick, Welbeck, Scholes

Ajax: Vermeer - Van Rhijn, Alderweireld, Vertonghen, Koppers - De Jong, Anita, Eriksen - Özbiliz, Lodeiro, Sulejmani
Cserék: Cillessen, Ebecilio, Ooijer, Blind, Serero, Aissati, Klaassen

Minden jól kezdõdött a Vörös Ördögök számára. Már az elsõ percben védenie kellett Vermeernek, aki Nani lövését ütötte ki oldalra. Hat percnyi játék után pedig már vezetett is a hazai csapat. Berbatov indította Hernandezt, aki átvette a labdát, egy cselt csinált, majd 15 méterrõl a bal alsóba gurított, ezzel 1-0 lett az eredmény.

 


A vendégek csak szögletekig jutottak, ám a sarokrúgásaik nem jelentettek veszélyt de Gea kapujára. Egészen a 23. percig kellett az elsõ kapura tartó lövésre várni az Ajaxtól. Ekkor Özbiliz cselezgetett Fabio és Jones között, majd kissé kisodródott helyrõl tüzeld, a spanyol kapus azonban könnyen hárított.

Az elsõ fél óra után kijelenthetõ volt, hogy nem ez volt egyik csapat leghajtósabb 30 perce. A hazaiak leginkább az Ajax játékosok hibái miatt tartották meg a vezetést. Ám ezt is csak a 37. percig sikerült. Lodeiro karjáról pattant a labda Eriksen elé, akivel Jones harcolt a tizenhatoson belül. Az angol védõ menteni tudott, de csak röviden, a labda épp az érkezõ Özbiliz elé került, aki 17 méterrõl kilõtte a jobb alsó sarkot, egyenlített az amszterdami csapat.

Mindezen történésre csupán egy Cleverley lövéssel válaszoltak a Vörös Ördögök, így döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

Nem ez volt a legmozgalmasabb félidõ az Európa-liga történelmében, de a második játékrész még az elsõt is alul tudta múlni.

Tizenegy perc telt el, mire fel lehetett jegyezni egy lövést, de Lodeiro próbálkozása is majd 3 méterrel a hazai kapu fölé szállt.

Az 58. percben majdnem vezetést szerzett az Ajax. Eriksen szöglete szállt a kapu elé, de De Jong fejesét de Gea óriási reflex mozdulattal hárította De Boer nagy bánatára. Talán a találkozó legszebb momentuma volt mindez.

A menedzserek cseréltek, Nani pedig a 73. percben 17 méterrõl csak a felsõ lécet találta el.

Már csak 3 perc volt a rendes játékidõbõl, amikor Özbiliz végezhetett el szabadrúgást a manchesteri középpálya közepérõl. A labdát kapu elé ívelte, amit Alderweireld közelrõl de Gea kapujába fejelt, megfordítva az eredményt. Ám a csoda nem sikerült a hollandok számára, maradt az 1-2, ezzel a kínnal és keservvel teli eredménnyel végül Sir Alex Ferguson csapata jutott a legjobb 16 közé, ahol a spanyol Bilbao lesz az ellenfele.


Európa-liga, legjobb 32 között
Manchester United 1-2 Ajax Amsterdam
Old Trafford, 67328 nézõ

Vezette: Damir Skomina

United: De Gea - Rafael, Jones, Smalling, Fabio - Nani, Park, Cleverley(Evans 61.), Young(Scholes 61.) - Hernandez, Berbatov(Welbeck 72.)
Nem használt cserék: Amos, Evra, Giggs, Carrick

Ajax: Vermeer - Van Rhijn, Alderweireld, Vertonghen, Koppers(Klaassen 46.) - De Jong, Anita, Eriksen(Serero 61.) - Özbiliz, Lodeiro(Blind 81.), Sulejmani
Nem használt cserék: Cillessen, Ebecilio, Ooijer, Aissati

Gólszerzõ: Hernandez 6' illetve Özbiliz 37', Alderweireld 87'

Sárga lap: Rafael, Evans illetve De Jong

Összesítésben: 3-2

A United legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Javier Hernandez


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!