Ferguson: Változtatni fogunk

Sir Alex Ferguson elégedett, hogy csapata bejutott az Európa-liga következõ szakaszába, viszont beismerte, szándéka, hogy minél több fiatal játékost játszasson, majdnem rosszul sült el.


Az amszterdami 2-0-ás gyõzelem után Sir Alex úgy gondolta lehetõséget ad a keveset szereplõ játékosoknak is, de a fiatal védelem nem bizonyult elég hatékonynak az Old Traffordon. Ezt talán majd szem elõtt fogja tartani a skót tréner a hétvégi Norwich elleni találkozón.
 
A mérkõzés ugyan remekül indult Javier Hernandez góljával, de aztán az Ajax felélénkült és a holland bajnok csapatnak sikerült 2-1-re gyõznie a United közönsége elõtt.
 
"Nagyon bosszús voltam a mérkõzés végén" - mondta Sir Alex a MUTV-nek.
 
"Nem játszottunk jól a második félidõben, messze jobb volt az Ajax. De ez az én felelõsségem. Túl fiatal védelmet állítottam fel, bár õk mind tehetséges játékosok, de még tapasztalatlanok egy ilyen erõs csapat ellen. Ezért egy kellemetlen és bosszantó eredménnyel végzõdött a mérkõzés."
 
"Úgy gondoltam megadom a lehetõséget a fiataloknak, hogy ez segítse a motivációjukat. Phil Jones, Chris Smalling és Tom Cleverley sokat kihagytak, szükség volt egy játékra."
 
 
A Vörös Ördögöknek sikerült tovább jutniuk a legjobb 16 közé, ahol az Athletic Bilbao csapatával mérhetik majd össze az erejüket.
 
A United utoljára 1957-ben találkozott az Európa Kupa negyeddöntõjében a spanyol csapattal.
 
Az elsõ találkozóra a jövõ hónapban az Old Traffordon kerül sor. Sir Alex elmondta, hogy a következõ Európa-liga találkozóra már egy erõs, tapasztalt csapatot fog felállítani.
 
"Az Athletic egy nagyobb kihívás lesz számunkra, ezért egy sokkal tapasztaltabb kezdõvel fogunk felállni ellenük. Visszatért több sérült játékosunk és egy erõs csapattal fogjuk folytatni a versenyt. Bár sikerült továbbjutnunk, de a tegnapi játékunk miatti csalódást az Európa-ligában a Bilbao elleni mérkõzésen szeretnénk helyrehozni."  
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!