A United a dicsõség útján

A hétvégi találkozókat követõen megkezdõdik a Premier League versenyének visszaszámlálása.


Úgy tarják a verseny májusig tart, de az utolsó idõszak eseményei döntik el, hogy melyik csapat fogja elnyerni az angol bajnokság trófeáját.

 
A Manchester Unitedet hite segíti abban, hogy megõrizze a koronát, aminek viszont jelenleg, bár nagyon csekély elõnnyel, de a városi rivális City csapata áll az útjába. A United csak két ponttal van lemaradva a City mögött, amikor belépünk a 2011-12-es szezon végsõ és legmeghatározóbb szakaszába.
 
Ezen a hétvégén kezdetét veszi a végsõ hajrá. A Vörös Ördögöknek Észak-Londonban kell összemérniük az erejüket a Tottenham csapatával. Egy olyan csapattal, amely ragyogó teljesítményt mutatott a szezon alatt, és az idén veretlen volt hazai pályán. De a United rendkívüli elszántsággal utazik White Hart Lane-be. Sir Alex szerint a hétvégi találkozó a legjobb ugródeszka lehet a bajnoki cím megõrzéséhez.
 
Az 1967-68 as szezon óta ez az elsõ alkalom, hogy a United és a City küzd egymással a Premier Leauge elsõ helyéért. Egy biztos április 30.-án az Etihad Stadium-ban egyikõjükre a siker, míg a másikra a kudarc vár.
 
"Hatalmas játék lesz a vasárnapi a Spurs ellen, ha sikerül gyõznünk nagy esélyünk lesz megõrizni a bajnoki címet" - mondta Sir Alex.
 
 
A Unitednek az utóbbi öt mérkõzés alakalmával sikerült 13 pontot szereznie, és olyan erõs csapatokon vannak túl mint az Arsenal, a Chelsea és a Liverpool. A Tottenham mérkõzés után pedig megnyerhetõ találkozók következnek.
 
Márciusban: a West Brom otthon, Wolves idegenben, a Fulham szintén hazai pályán és a Blackburn idegenben lesz a mérkõzések sora.
 
Áprilisban: a QPR otthon, a Wigan idegenben, az Aston Villa otthon és az Everton szintén otthon.
 
Úgy tûnik tehát és minden arra vall, hogy egy igazán izgalmas találkozó részesei lehetünk a szezon utolsó elõtti hónapjában az Etihad Stadium-ban, de elõbb még nagy kérdés a Tottenham-United találkozó.
 
A Spurs csapata talán még mindig szenved a múltheti, sokkoló 5-2-es vereségtõl az Arsenal elleni találkozón. Redknappnak nélkülöznie kellett Rafael van der Vaart-ot és Gareth Bale-t a mérkõzésrõl, majd az Emirates Stadium-ban a talizmánnak számító Spurs játékost, Scott Parkert is kiállították második sárga lapja után.
 
A United, ahogyan ezt tõle már megszokhattuk, egy igen erõs támadást fog indítani a bajnokság utolsó szakaszában. Bár hivatalosan csak májusban dõl el, hogy ki nyeri meg a bajnokságot, de a Spurs legyõzése a Vörös Ördögöknek egy igen jelentõs lépés lenne a 20. bajnoki cím megszerzéséhez.
 


givemefootball.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!