Ferguson: Most mellénk állt a szerencse

Sir Alex Ferguson úgy véli, a mai gyõzelem a kitartó munka és egy kis szerencse kombinációjának az eredménye.


Wayne Rooney remek fejesének és Ashley Young kiváló két góljának köszönhetõen a Manchester United 3-1-re legyõzte a Tottenham csapatát White Hart Lane-en.

 
A United gyõzelmével a Spurs még jobban eltávolodott az elsõ két helyen álló csapattól, bár a hazaiaknak sikerült a mérkõzés vége felé Jermain Defoe góljával szépíteni, ez nem volt elég ahhoz, hogy növeljék ponszámaikat a Premier League tabelláján. Pedig a találkozó elején Emmanuel Adebayornak is sikerült a hálóba találnia, de mivel a manõver során a kezeit is használta, a játékvezetõ nem ítélt gólt. Ferguson úgy gondolja, hogy a gyõzelemhez csapatának egy kis szerencsére is szüksége volt, de a lényeg, hogy sikerült megszerezniük a három pontot, amiért mentek.
 
"Az elsõ félidõben a Spurs nagyszerûen játszott, és nem jött be a taktikánk ellenük" - mondta Sir Alex. "Aztán a második félidõben átvettük az irányítást, megtörtük a védelmüket, aminek a második gól lett az eredménye. Egy kis szerencse is kellett a gyõzelemhez, de a lényeg, hogy sikerült gyõznünk és elhoztuk a három pontot."
 
"Mi már túl vagyunk a nagy csapatokon, a Spurs-szel volt az egyik legnehezebb mérkõzésünk. Tudtuk, hogy most nyernünk kell, és ezt végre is hajtottuk. De Gea fantasztikusan védett ma, remélem ez egy darabig elhallgattatja majd a kételkedõket."
 
 
"A Tottenham egy nagyon jó csapat, és ez csak a második vereségük otthon. Ez egy hatalmas eredmény, és egy hatalmas teljesítmény a védõktõl."
 
A manchesteri derbire április 30-án kerül sor az Etihad Stadiumban, és nagyon úgy tûnik, hogy egy rendkívül érdekes mérkõzés elõtt áll a két városi rivalis csapat.
 
"Pontosan tudjuk, mit kell tennünk" - folytatta Ferguson.
 
"Azt hiszem most mindkét félnek az a legfontosabb, hogy ne veszítsen pontot. Mi a mai mérkõzéssel túl vagyunk a nagy ellenfeleken. Ahogyan ma küzdöttünk a Spurs ellen, az remekül példázza a United hozzáállását."


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!