Rio: Jó úton járunk

Rio Ferdinand szerint a kitartó munka eredménye volt a tegnapi gyõzelem a Tottenham csapata felett.


A Vörös Ördögök idei szezonjának legfõbb jellemzõje a kitartás, mivel rengeteg nehézséggel kellett megküzdenie eddig az Old Trafford legénységének.
 
A vasárnapi, 3-1-es diadal a White Hart Lane-en bebetonozta a helyét a Unitednek a Premier Leauge trófeájáért folytatott küzdelem élvonalába. A Vörös Ördögök 14 játékból eddig 10 alkalommal gyõztek idegenben, ami éppen a duplája a tavalyi szezon hasonló szakaszában elért idegenbeli gyõzelmeinek.
 
 
"Nem emlékszem, tavaly hogy álltunk ilyenkor" - mondta a játékos a MUTV-nek adott interjújában.
 
"De akárhogyan is volt, nem bízhatjuk el magunkat, mindig csak a jelen pillanat számít. Most azt hiszem sikerült bizonyítanunk, és a kitartó munkának meglett az eredménye."
 
"A White Hart Lane-en nyerni nehéz dolog, ezt jól tudtuk. Nem volt könnyû megbontani a Spurs védelmét, rengeteg tehetséges játékosuk van. Aztán a második félidõben sikerült megtörnünk õket, de be kell vallani, keményen megdolgoztattak bennünket."
 
Ferdinand szerint Jonny Evans fantasztikus volt, és remekül össze tudtak játszani, bár a Spurs játékosait csak a kollektív összetartás eredményeként bírták megfogni.
 
"Nyilvánvaló, hogy védõként akkor végzed jól a dolgot, ha az ellenfélnek nem sikerül gólt rúgnia. Jonny fantasztikusan játszott, megtaláltuk az összhangot, de hogy õszinte legyek a Spurs ellen az egész csapat kellet a védelembe. Nem beszélve de Gea remek teljesítményérõl."
 
 
Ferdinand tisztelgett fiatal csapattársa, David de Gea azon szándéka elõtt, hogy kitartóan - a negatív kritikák ellenére - mindent elkövet azért, hogy egyre jobb kapus váljon belõle.
 

"David remekül védett. Folyamatosan fejlõdik és ezért rengeteget dolgozik. Egyre jobb kapus válik belõle, aki mindenáron javítani akar a teljesítményén. Nagyon elkötelezett és ez létfontosságú feltétele annak, hogy a legjobb lehessen a posztján." 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!