Sir Alex a védekezésben látja a hibát (frissítve)

Sir Alex Ferguson úgy érzi, a Vörös Ördögök még mindig elérhetik az Európa-liga negyeddöntõjét - de ahhoz javulnia kell csapata védekezésének azok után, hogy hazai pályán kikaptak a Bilbaotól.


A menedzser szerint a United második hazai veresége ebben a sorozatban jogos volt, tekintve, hogy milyen jól játszott a vendég csapat és saját gárdája nem tudta megállítani Fernando Llorentét, Iker Muniaint valamint Oscar de Marcost, a Bilbao gólszerzõit.

"Minket jól elvertek. "AZ Athletic Club volt a jobb csapat, nagyon agresszíven játszottak a támadóik és letámadtak minket. Játékrendszerük problémát okozott nekünk. Minden csapat ezt teszi idegenben - uralták a középpályát, ami gondot okozhat neked."

"Amikor a második félidõben három középpályással álltunk fel, akkor már sokkal jobbnak tûnt a csapat és olyankor a támadó játékunk is javult. Amivel nem is volt baj igazán, de a védekezésünk nagyon nem volt jó, folyamatosan figyelnünk kellett hátul. Nagyon lazák voltunk védekezésben, fõleg az elsõ félidõben."

 


"David de Gea nélkül 4-5 góllal is kikaphattunk volna. Nagyszerû volt ma este. Négy vagy öt fantasztikus mentése is volt."

A kapusnak csupán kis esélye volt, hogy kivédje Fernando Llorente közeli fejesét, amivel a Bilbao egyenlíteni tudott, a második góljuk - amit Oscar de Marcos szerzett - pedig nagyon rosszkor jött.

"A második góljuk visszavetett minket. Szerintem les volt és ha azt a gólt nem adták volna meg, úgy vélem nyerhettünk volna. Talán nem érdemeltük volna meg, de nyerhettünk volna."

Ami a vendégek harmadik gólját illeti, Sir Alex kérdõn áll a bíró döntése elõtt, aki megállította a játékot azért, mert Patrice Evra cipõ nélkül rúgta el a labdát. Majd amikor az ebbõl adódó szabadrúgást felküldték, Muniain lõtte be a labdát egy újabb nagyszerû de Gea mentést követõen.

"A spori azt mondta a játékosoknak, cipõ nélkül nem focizhatnak. Kissé bizarr és szerencsétlen helyzet volt."

A jövõ csütörtöki visszavágóról ennyit mondott Sir Alex: "Meg tudjuk nyerni a meccset, ez nem kérdés. Ma este is megmutattuk, hogy helyzeteket tudunk kialakítani ellenük. Természetesen jobban kell védekeznünk, ez magától értetõdik."

 


Sir Alex az ellenfél szurkolóit is dicsérte, akik ritkán látott számban utaztak el az Old Traffordra - "ha a vendég csapat számos rajongója eljön, nagyszerû a légkör - és az ellenfél menedzserét, Marcelo Bielsát is méltatta.

"A csapata valószínûleg önmagát tükrözi. Fantasztikus a munkamoráljuk. Keményebben dolgoztak ma este, mint mi. A pálya minden részén letámadtak, mindezt kemény munkával építették fel. Soha nem álltak le, végig futották a meccset. Tegnap két órás edzésük volt - egy óra reggel a régi edzõközpontunkban, egy pedig elõzõ este, szóval két órát edzettek és még utána ilyen erõfeszítéseket tettek a pályán. Ez mindent elmond róluk."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!