Ferguson: Átgondolásra szorul az európai szereplésünk

Sir Alex Ferguson szerint sürgõs átgondolást igényel a United európai játékokon való szereplése, miután tegnap este a Vörös Ördögök 3-2-es vereséget szenvedtek hazai pályán az Athletic Bilbao csapatától.


A United ebben a szezonban öt mérkõzésbõl hazai pályán csak egy alkalommal tudott gyõzni. A Vörös Ördögök gárdájának egyedül a román Otelul Galati csapatát sikerült az Old Traffordon legyõznie, a Bajnokok Ligája és az Európa-liga mérkõzés sorozataiban szereplõ csapatok közül. Egyben elismerte a skót tréner, hogy az összes mérkõzést figyelembe véve átlagosan két gólt sikerült szereznie csapatának meccsenként ebben a szezonban hazai pályán.
 
 
Ez pedig messze elmarad a United tavalyi old traffordi teljesítményétõl a csapatnak, mindez arra ösztönzi Sir Alexet, hogy felülvizsgálja ennek okait.
 
"Úgy gondolom be kell látnunk, túl lazán kezeltük az idén a védelem kérdését az Old Traffordon" - mondta Sir Alex a MUTV-nek adott interjújában.
 
"Azt hiszem, egyedül  de Geanak köszönhetjük, hogy az este folyamán a Bilbao ellen, nem kaptunk még 5 vagy 6 gólt. Õ volt az egyetlen a mérkõzésen, aki tökéletes teljesítményt produkált. Remekül védett."
 
 
"Be kell, hogy ismerjük, ebben a szezonban kiábrándító a szereplésünk az európai porondon. Nem voltunk képesek a hazai pálya elõnyeit kihasználva gyõzni a Basel, a Benfica és az Ajax ellen. Ezek a nyers tények. Lehet, hogy ez csak egy szerencsétlen egybeesés ebben a szezonban, de mindenképp arra ösztönöz, hogy átvizsgáljam az okait a hazai szereplésünk sikertelenségeinek.
 
A Vörös Ördögök egy igazi hegyi menet elõtt állnak, ha tovább akarnak jutni az Európa-ligában. Jövõhéten a San Mammesen kell helytállnia Sir Alex embereinek, és nem kevesebb mint két gólos elõnyre szert tenniük a Bilbao elszánt csapata ellen, ha folytatni akarják európai szereplésüket.
 
"Valóban nem lesz egyszerû, mindkét verseny sorozatban a leghatékonyabb felállást összerakni, de meg tudunk birkózni a feladattal, mint ahogy ezt tettük az elmúlt szezonokban is, amikor a Bajnokok Ligájában és a hazai porondon is meg kellett felelnünk. Bízom benne, hogy sikerül két góllal gyõznünk, és tovább jutunk az Európa-ligában. Rendben lesz minden."
 
"Több játékosunk is visszatért, így biztos vagyok abban, hogy képesek leszünk megfelelni mindkét játéksorozatban, de ehhez szükség van a teljes csapatra."
 
"Mindenképpen megpróbálok változtatni a középpályán, és mindent tõlünk telhetõt megteszünk, hogy megfeleljünk mindkét bajnokság kihívásainak."
 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!