Carrick: Kerüljük el az önelégültséget

Michael Carrick elismerte, a Manchester United nem engedheti meg magának az önelégültséget, annak ellenére, hogy jó eredményekkel jöttek ki az utóbbi hetek nehéz sorsolásából a bajnokságban.


Míg a United úgy várhatja a vasárnapi, West Bromwich Albion elleni összecsapást, hogy csütörtökön csalódástkeltõ produkcióval elõrukkolva 3-2-re kikaptak az Athletic Bilbaotól az Európa-ligában, azonban az Old Trafford közönsége is nagyon jól tudja, hogy a prioritást a klub életében a bajnoki cím megvédése jelenti.

 

Az eredmények ehhez nem igen alakulhattak volna jobban az utóbbi idõben Sir Alex Ferguson legénysége számára, miután legyõzték az Arsenalt, a Liverpoolt és a Tottenhamet is, ezt pedig egy Chelsea elleni, fantasztikus döntetlen egészítette ki, amely során három gólos hátrányból felállva tudtak pontot menteni.

 

Elméletileg innentõl kezdve már sokkal könnyebb dolga lesz a Vörös Ördögöknek a Premier Leagueben, azonban a csapat középpályása, Michael Carrick már túl régóta játszik ahhoz, hogy azt higyje, ez egyértelmûen így is lesz.

 

"Elégedettek vagyunk a jelenlegi helyzetünkkel" - kezdte Carrick.

 

"De csak azért, mert most már túl vagyunk két kõkemény hónapon, az még nem azt jelenti, hogy az elõttünk álló két hónapot könnyen átvészeljük."

 

"Nem szálltunk el magunktól, és nem veszünk semmit se biztosra. Tudjuk, hogy ez milyen könnyen visszaüthetne számunkra."

 

 

A bajnoki címért folyó verseny olybá tûnik, hogy a két manchesteri alakulatra korlátozódott az elmúlt hetek során, és mindkét csapatnak hihetetlenül mély hullámvölgybe kellene ahhoz kerülnie, hogy egyáltalán bármely más csapat eséllyel pályázhasson a Premier League serlegének májusi magasbaemelésére.

 

Ez lesz az elsõ alkalom 1968 óta, hogy a városi riválisok egymás ellen harcolnak, amikor is a City bajnok lett, míg a United végül elõször ért a csúcsra a BL elõdjében, a Bajnokcsapatok Európai Kupájában (BEK). 11 mérkõzéssel a szezon vége elõtt, még számtalan fordulat ígérkezik a bajnokságban, azonban Carrick kijelentette, hogy csapattársaikkal csak is a saját feladataikra összpontosítanak.

 

"Mióta a klubnál játszom, mindig volt legalább egy csapat, amellyel kemény harcot vívtunk, de inkább két-három komoly vetélytársunk volt" - tette hozzá.

 

"Miután ez most a City, így ez helyi vetélkedéssé vált, ez pedig eléggé más élt ad a dolgoknak."

 

"Élvezzük az évnek ezen idõszakát. Mindannyian azért vagyunk itt, hogy megpróbáljunk címeket nyerni. Ez az, amit mindenképpen megpróbálunk."


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!