Berbatov készen áll

Dimitar Berbatov a United Reviewnak adott exklúzív interjújában beszél arról, hogy õ készen áll a játékra, kész felvenni a harcot csapatával az idei, drámai fináléhoz közeledve.


Mi a legfontosabb tényezõje annak, hogy ilyen remek formában van a United a hajrában?

 
Ez egy összetett dolog. Az edzõi stáb nagy figyelmet fordít arra, hogy a megfelelõ kondíció mellett ne legyünk túlhajszoltak és az edzések, és mérkõzések között jusson idõ a regenerálódásra is. A taktika kidolgozásában nagyon fontos tényezõ, hogy tanulmányozzuk az ellenfél játékát felvételek alapján. Így tisztában vagyunk azzal, hogy mire számíthatunk a mérkõzésen és hogyan készüljünk fel a harcra. A lényeg, hogy fizikailag és szellemileg is maximálisan fel tudjunk készülni a találkozókra, de mindez arányban legyen azzal is, hogy az egyes mérkõzések elõtt a játékosok ki tudják pihenni a fáradalmakat.
 
Gary Neville azt mondta, ha sikerül legyõzni a Spurs csapatát, akkor már semmi sem állíthatja meg a Unitedet abban, hogy megszerezze a 20. bajnoki címét. Te hogyan látod ezt a kérdést?
 
(Nevet) Remélem így lesz, de nagyon fontos, hogy ne bízzuk el magunkat. Nem szabad alábecsülni egyetlen ellenfelet sem. Nehéz játszma lesz a hajrá, de mi tudjuk, hogyan kell kezelnünk ezt a helyzetet, hisz volt már benne részünk. Már csak két csapat van versenyben és tudjuk, hogy a City elleni találkozó nagyon nagy lesz, de én nem gondolom, hogy akkor fog eldõlni a bajnoki cím. A lényeg, hogy csak az elõttünk álló mérkõzésekre szabad koncentrálnunk és ha nem veszítünk pontot, akkor biztos a siker. Most már nem hiszem, hogy bármilyen probléma lesz az otthoni játékunkkal, jó formában vagyunk és a gyõzelem közelsége mindannyiunkat rendkívüli módon inspirál.
 
A játékosok számára a szezonnak ez a része a legizgalmasabb?
 
Nem!... (Nevet) De igen, hát persze, hogy nagyon izgalmas és mindannyian izgatottak vagyunk. Ilyenkor óriási nyomás van rajtunk, hisz a bajnoki cím megõrzéséért küzdünk. Ez az izgalom viszont nem blokkol, sokkal inkább mentálisan erõsít bennünket. A hajrában már minden játék olyan, mint egy kupadöntõ és természetes, hogy minden mérkõzés elõtt izgatottak vagyunk. De mi már jól tudjuk, hogyan kell kezelnünk ezt a helyzetet, és remélhetõleg a végén mi leszünk újra a bajnokok.
 
Ebben a szezonban eddig eléggé vegyes érzelmek érhettek.  
 
Én úgy gondolom, minden alkalommal, amikor játszhattam, jól tettem a dolgom. Most is készen állok és ha az edzõ úgy dönt, hogy szükség van rám, akkor minden tõlem telhetõt meg fogok tenni annak érdekében, hogy a 20. cím eléréséhez segítsem a csapatom.
 
 
Mennyire vagy motivált, ha éppen nem játszol?
 
Ez csak arról szól, hogy készen álljak. A United egy nagy csapat, nagy kerettel és el kell fogadnod, hogy nem játszhatsz minden alkalommal. Persze fáj, hogy csak ritkán jutok szerephez, de ugyan olyan keményen edzem, mint a társaim. Mert tudom, hogy egy csapat vagyunk és elfogadom azt, amit a csapat érdeke megkíván. Csak így szerezhetjük meg együtt a gyõzelmet. Motivált vagyok akkor is, ha nem játszom, mert a legjobb formámat kell adnom, ha lehetõséghez jutok.
 
Mivel többen vagytok csatárok, nagy a versengés közöttetek? 
 
Természetes, hogy van közöttünk egészséges versengés. Néha forgatni kell a játékosokat attól függõen, hogy ki ellen játszunk, milyen taktikával állunk fel. A feladatunk az, hogy tartsuk a formánkat és bármikor készen álljunk, amikor szükség van ránk a pályán.
 
Danny Welbeck nagyon sokat fejlõdött az utóbbi idõben. Mi errõl a véleményed?
 
Nagyon boldog vagyok, hogy Danny ilyen remek játékossá nõtte ki magát. Különösen jót tett neki a sunderlandi kölcsönszereplés. Ahogy egyre elõrébb jutott a ranglétrán egyértelmû jelei voltak annak, hogy belõle remek csatár fog válni. Nagy jövõ áll elõtte, mind a Unitedben, mind pedig Angliában.
 
Bízol abban, hogy kapsz még elég lehetõséget ebben a szezonban?
 
Természetesen. Van még elõttünk sok játék, mindkét bajnokságban, amelyek különbözõ kihívásokat rejtegetnek, és én keményen edzek, hogy készen álljak, ha szükség lesz rám.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!