Rafael az olimpiai csapatban

A Manchester United védõjét, Rafaelt is meghívták a brazil válogatott 54 fõs elõ-olimpiai csapatába, amellyel a londoni ötkarikás játékokra készülnek, azonban ikertestvére, Fabio számára nem jutott hely.


Rafael egyike azon, angol kluboknál játszó játékosoknak - többek között a Tottenhames Sandro és Bruno Uvini, illetve a Chelsea-s David Luiz mellett - akik bekerültek Mano Menezes egyelõre elég hosszú listájába, amelyet június 8-án 35 fõsre szûkít, majd július 16-án jelenti be a végsõ, 18 fõs keretet, amely részt vesz a londoni olimpia küzdelmeiben.

 

A Manchester United jobb oldali bekkjének olyan csapattársai lehetnének a brit fõvárosban, mint Adriano (Barcelona), Alexandre Pato (Milan), Daniel Alves (Brazil), Douglas Costa (Shakhtar Donyeck), Hulk (Porto), Marcelo (Real Madrid), Neymar (Santos), Ronaldino (Flamengo) és Thiago Silva (Milan).

 

Bár Brazília gazdag futballtörténelemmel rendelkezik, a dél-amerikai országnak egyszer sem sikerült olimpiai bajnoki címet szereznie, amelyet például Rafaellel tehetnének jóvá.

 

 

"Tényleg nagyon szeretnék játszani az Olimpián. Angliában rendezik, az elõdöntõ pedig az Old Traffordon lesz... lenyûgözõ lenne" - nyilatkozta a ManUtd.com-nak februárban.

 

"Brazíliában az emberek nagyon sokat beszélnek az Olimpiáról. Brazília már nyert világbajnokságot, Copa Americát, de az egyetlen hiányzó cím az olimpiai aranyérem. Ez a torna nagyon sokat jelent számunkra, és nagyon szeretnék részese lenni annak a brazil csapatnak, amely történelmet ír."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!