Evra: A bajnoki cím megmentené a szezonunkat

Patrice Evra hangsúlyozza, a Manchester Unitednek a Barclays Premier League élén kell állni 10 meccs után is, különben a 2011/12-es szezont rossz szezonnak lehetne nevezni.


A francia - aki Nemanja Vidic sérülése óta a csapatkapitány - az MUTV-nek beszélt azt követõen, hogy a Vörös Ördögök búcsúztak az Európa-liga további küzdelmeitõl.

A bajnok negyedik idei kiesése egy versenybõl - BL, EL, FA-Kupa, Ligakupa - azt jelenti, hogy 2002 után elõször nem lesz egy kupasorozat döntõjének részese a csapat.

"Egy olyan nagy klubnak, mint a Manchester United képesnek kell lennie arra, hogy minden sorozatban versenyezzen. De nincs más választásunk, a bajnokságra kell összpontosítanunk" - mondta Evra.

"Meg kell nyerjük a bajnokságot, hogy megmentsük a szezonunkat. Ha nem nyerjük meg, nagyon rossz szezonon leszünk túl."

 


Evra ragaszkodott ahhoz, a Unitednek nem lesz nehéz felállnia a 2-1-es vereség után a vasárnapi, Wolves elleni fontos bajnokira.

"Nem aggódom a bajnokság miatt, mert jól játszunk és az élen vagyunk a MAnchester City elõtt."

"A mai este után ha haza megyünk, pihenünk, majd összpontosítunk a Farkasok elleni összecsapásra, mert egy nagy meccs, egy hatalmas meccs lesz és biztosra kell mennünk, hogy megnyerjük azt."

A csapatkapitány azonban képtelen volt megymagyarázni, miért van az, hogy fantasztikus bajnoki produkció ellenére Európában nem megy a szekér idén.

"Nem kezdtünk jól idén Európában - talán túl magabiztosak voltunk a BL-ben - és most itt a vége. Megint kiestünk és õszintén szólva nem is érdemeltük meg, hogy a Bajnokok Ligájában vagy az Európa-ligában legyünk."

"Idén nem ugyanazzal a vággyal játszottunk Európában, mint a bajnokságban. Láthatjuk a különbséget a bajnokságban - az élen vagyunk és meg kell mondjam, sokkal jobban összpontosítottunk a bajnoki meccsekre. Nem tudom, miért van ez így, ha tudnám, akkor nem történhetett volna ez meg. De európai szereplést tekintve ez egy rossz év a Manchester United számára. Ennyi az egész."

Annak ellenére, hogy csalódottak lehettek, amiért nem jutottak a negyeddöntõbe, Evra azt kívánja a Bilbaonak, jusson el a május 9-i, bukaresti döntõig.

 "Az Athletic Club jól játszott, megérdemelték, hogy megnyerjék mindkét mérkõzést. Több gólt is tudtak volna lõni ma este is. Nagy elismerés jár nekik. Bejuthatnak a döntõbe, mert jól játszanak, rengeteget futottak és jobb szellemben játszottak, mint mi. Ezért nyertek."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!