Sir Alex: A játékosok látják a bajnoki cím esélyét

Sir Alex Ferguson szerint a játékosai tíz mérkõzéssel a bajnokság vége elõtt láthatják az esélyüket arra, hogy megnyerjék a címet.


Bár az Európa-liga megnyerésének küldetése véget ért, a 20. bajnoki címért folytatott küzdelem sorozat a hétvégén a Wolves ellen folytatódik. A mérkõzés megnyerése azt eredményezné, hogy a Vörös Ördögök 4 pontos elõnyre tennének szert a Manchester City ellen, amely az elõzõ heti, Swansea elleni vereségükkel 5 hónap után kerültek el az élrõl.

"A játékosok nagyszerû rugalmasságot és eltökéltséget mutattak, mert tudják, hogy esélyük van megnyerni ezt a trófeát. Tudják, hogy nagyszerû esélyük van erre" - mondta a menedzser az MUTV-nek.

A United vasárnap úgy megy a Molineux-be, hogy egy lenyûgözõ, nyolc meccses veretlenségi sorozatot tudhat magáénak a ligában, melybõl hetet megnyert és csak egy döntetlen során nem szerezte meg a három pontot annak ellenére, hogy olyan csapatok ellen is pályára lépett, mint az Arsenal, Chelsea, Liverpool és a Tottenham.

 


"Ez csodálatos, a játékosok rugalmasságának bizonyítéka. Mindannyian tudjuk, hogy a normálisnál jóval több sérültünk volt minden helyzetben. Szokatlan az ilyen sok sérült."

"Azt hittem, mindenki rendben van. Jones visszatért, Smalling visszatért...majd Smalling fej sérülést szenvedett, Jones influenzás lett, Anderson comdizom sérülést szenvedett, Nani pedig a bokájával bajlódott. Mikor már elhiszed, hogy midnenki visszatért, valami mindig történik. De nem siklott ki a csapat ettõl sem, egészen zseniálisak."

Több szakértõ szerint a Vörös Ördögöknek papíron könnyebb a dolga a végjátékban, mint a Manchester Citynek - de a menedzser elmondta, túl nagy részletességgel nem vizsgálják a City menetrendjét.

"Hogy õszinte legyen, nem fordítottam sok figyelmet a mérkõzéseikre. Tudom, hogy lesz néhány kemény meccsük, mert mennek az Arsenalhoz és fogadják a Chelsea csapatát is szerdán."

"De nekünk csak egy meccsre kell koncentrálnunk. Mindig a következõre, ez a helyes út. Ha túl elõre tekintesz, összekeveredhetsz, túl veszélyes az ilyen."

"Kell az olyan játékosok mentális hozzáállása, akik korábban már voltak ilyen helyzetben és egy meccsre figyeltek, és pontosan ezt fogjuk tenni most is."

"Ez a játékuk része - olyanoknak, mint Ferdinand, Evra, Giggs, Scholes és Rooney. Õk azok, akik majd irányítják a fiatal játékosokat. Õk hozzák be azt a játékunkba, hogy ilyenkor mindenki elfogadja, 'semmi nem hat rám, semmi nem hathat rám. Azt hiszen, ez igazán segít nekünk."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!