Ferdinand az elsõségre koncentrál

Rio Ferdinand szeretné, ha a Manchester United jelenlegi pozíciójából a legtöbbet hozná ki, és hibátlan sorozattal zárná a szezont.


A Premier League címvédõje listavezetõ pozícióból vághatott neki a bajnokság véghajrájának is nevezhetõ utolsó tíz mérkõzésnek, amelybõl már egyet lejátszva továbbra is a legfõbb esélyesnek látszanak a 2012-es elsõség megszerzésére, és ezzel együtt címük megvédésére.

 

Sir Alex Ferguson együttese, amely a szezon nagy részében üldözõ szerepre volt kárhoztatva, most egy ponttal megelõzi az õsi rivális Manchester City együttesét a tabella élén.

 

Ferdinand elmondta, hogy most már a játékoson a sor, hogy biztosítsanak mindenkit, nem lesz több botlás a szezon végéig, és a 20. bajnoki cím már a kezükben van.

 

"Ebben a pillanatban olyan pozícióban vagyunk, amilyenben elõzetesen is szerettünk volna lenni" - kezdte Rio a Sky Sports News HD-nek.

 

"A szezon ezen szakában mindig az élen akarunk állni, de a legfontosabb dolog az, hogy a bajnokság végeztével is a mi nevünkkel kezdõdjön a tabella."

 

"Szerintem ez egy kulcsfontosságú idõszak, minden mérkõzésen kötelezõ a gyõzelem. Most úgy állunk, hogy ha az összes hátralévõ mérkõzésünket megnyernénk a szezon végéig, akkor bajnokok leszünk. Ez az, amit szeretnénk véghez vinni."

 

 

A Manchester Unitednél abban reménykednek, hogy a bajnoki címért folytatott harcban szerzett töménytelen tapasztalatuk ismételten az õ kezükre játszik, mint a közelmúltban oly sokszor, amellyel kapcsolatban Ferdinand elárulta, hogy a csapatban ugyanolyan fokon ég a vágy, hogy ismét õk legyenek Anglia legjobb csapata, mint korábban bármikor.

 

"Talán a tapasztalat, és a gyõzni akarás, amely a menedzserünkbõl árad" - válaszolta arra a kérdésre, hogy mi áll a klub sikerei mögött.

 

"Mindig nyerni akar, és már itt van több mint 20 éve, ha pedig õ nyerni akar, akkor azok, akik 10, 5, 2 vagy 1 éve játszanak a keze alatt, miért ne akarnának? A játékosoknak ugyanolyan hittel és tûzzel kell rendelkezniük azt illetõen, hogy képesek vagyunk megnyerni a bajnokságot."

 

"Korábban olyan helyzetbe hoztuk magunkat, hogy néhány ponttal le voltunk maradva a listavezetõtõl. Most azonban vezetjük a bajnokságot, és innentõl már a mi feladatunk, hogy befejezzük azt, amit elkezdtünk."

 

"Nincs annál jobb érzés, mint úgy leülni a szezon végén az asztalhoz, hogy tudod, tiéd az aranyérem, és a te nyakadban lóghat. Ezek olyan emlékek, amelyekre mindig gondolni fogsz, és arra sarkall, hogy újabb és újabb sikereket érj el, és a klub történelmének minél nagyobb szeletébõl kivedd a részed."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!