Bajnoki harc: Mérkõzésrõl mérkõzésre

Nyolc mérkõzéssel a bajnokság vége elõtt egy dolgot biztosan elmondhatunk: a Premier League trófeája Manchesterbe kerül. Az viszont kevésbé egyértelmû, hogy milyen színû szalagok lesznek ráaggatva.


A dolgok jelenlegi állása szerint a United pole pozícióban van, három pontos elõny birtokában. Azonban addigra, amíg a United újból labdába rúg, a City lenullázhatja ezt a különbséget. Ez a fajta forgatókönyv - azaz, az egyik csapat korábbi meccsel elhúz, a másik pedig követi - még számtalanszor megismétlõdhet a bajnokság végéig. És akárki játszik elõször a páros közül, egy elõnye mindig lesz: diktálhatja az iramot, és ezzel nyomást gyakorolhat a másik csapatra.

 

 

Most vegyük górcsõalá a két csapat hátralévõ mérkõzéseinek párosítását, hogy a bajnoki címet miként lehetne megnyerni, vagy elveszíteni...

 

Március 31. City vs. Sunderland (16:00)| Április 2. Blackburn vs. United (21:00)

A következõ hétvégén a City több mint két nappal korábban játszik, mint a United, és 16. hazai gyõzelmére tör ebben a szezonban; az Etihad ugyanis egy erõd a 2011/2012-es idényben. Annak ellenére, hogy még soha nem sikerült gyõzniük a City pályáján a Premier Leagueben, a Sunderlandet hihetetlen módon feltüzelheti a Kékek felett Újév napján aratott 1-0-s gyõzelmük a Stadium of Lightban. Eközben a Vörös Ördögöknek meg kell állítaniuk egy rossz sorozatot az Ewood Parkban: csak kétszer nyertünk legutóbbi 11 idegenbeli mérkõzésünkbõl.

 

Április 8. United vs. QPR (14:30) | Arsenal vs. City (17:00)

A United Premier League-es mérlege a QPR ellen jó elõjelként szolgál: kilenc mérkõzésen hét gyõzelmet és két döntetlent értek el. A londoniaknak egyértelmûen szükségük lesz a pontokra a bennmaradásért vívott harcukban, de Mark Hughes fiai eddig csak háromszor tudtak gyõzni távol a Loftus Roadtól, 10 alkalommal pedig kikaptak eddigi 15 idegenbeli mérkõzésükön. Az Old Traffordon rendezendõ mérkõzés lefújását követõen szinte azonnal minden manchesteri kötõdésû szempár az Emiratesre fog szegezõdni, ahol a City a remek formának örvendõ Arsenalhoz látogat. A Kékek 1975 októbere óta nem nyertek az Ágyúsok otthonában a bajnokságban, de novemberben sikerült 1-0-ra gyõzniük a Ligakupában.

 

 

Április 11. Wigan vs. United (20:45) | City vs. West Brom (20:45)

Papíron fix kettes, azaz a United könnyen be fogja gyüjteni a három pontot a Wigan otthonában, miután a címvédõ eddigi összes tétmeccsét megnyerte a Latics ellenében. Azonban ahogy a Vörös Ördögöknek, úgy Roberto Martinez legénységének is szüksége van a pontokra. De egy hazai bajnoki gyõzelemmel (és a legrosszabb hazai lõtt gólmennyiséggel) ez szinte teljesíthetetlen feladatnak tûnik. Ugyanaznap este, ugyanazon idõben a City a West Bromot látja vendégül, amelyet a Kékek öt hazai mérkõzésükön csak kétszer tudtak legyõzni eddig. A birminghamiek parádés formának örvendenek idegenben ebben a szezonban, de eddigi hat gyõzelmüket még a szezon elején gyüjtötték be.

 

Április 14. Norwich vs. City (13:45) | Április 15. United vs. Villa (17:00)

A City elõször játszik meccset ebédidõben a Kanárik ellen, akiket nagyon elpáholtak az Etihadban 5-1 arányban még decemberben. Mancini csapata legutóbbi bajnoki fellépésén gyõzni tudott a Carrow Roadon 3-2-re, még 2005-ben, és bár a Norwich az utóbbi idõben hullámzó teljesítményt nyújt, így is csak egyszer veszítettek hazai környezetben - pont ellenünk - december óta. Több mint 24 órával késõbb a United a Villát látja vendégül - amely legutóbbi 27 fellépésébõl csak egyszer tudott gyõzni az Old Traffordon. Korábban csak Phil Jones elsõ Unitedes gólja volt a különbség a két csapat között ebben a szezonban.

 

Április 22. United vs. Everton (17:00) | Wolves vs. City (17:00)

Miután mindkét mérkõzés egy idõben zajlik majd, így valószínûleg mindkét szurkolótábor tülkön ül majd, hogy vajon mi történik a másik pályán. A Unitedhez az Everton látogat vendégségbe, amely legutóbbi 20 próbálkozásából csak egyszer tudott három ponttal távozni az Old Traffordról, míg a City egy wolverhamptoni vendégjáték elé néz. Papíron könnyû mérkõzés elé néznek Manciniék (ahogy azt a Ligakupában aratott könnyed 5-2-es gyõzelmük is sugallja), de legutóbbi három mérkõzésükön kettõbõl a Wolves jött ki gyõztesen a Molineuxban.

 

Április 30. City vs. United (21:00)

A valahavolt legnagyobb manchesteri derbi? Az elmúlt években már számos United-City összecsapásra ráragasztották ezt a bélyeget, de ezúttal ez igaz is lehet. Megvan rá az esély, hogy ez a mérkõzés döntsön a bajnoki cím sorsáról, és a United szurkolói nem is álmodhatnának jobb színhelyrõl a címvédés bebiztosításához. Azonban a City hazai mérlege több mint lenyûgözõ... viszont a Vörös Ördögök januárban egyszer már véghez vittek hasonlót az FA kupában. Nehéz lenne jóslatokba bocsátkozni.

 

 

Május 6. United vs. Swansea (15:00)| Newcastle vs. City (15:00)

Sir Alex Ferguson és tanítványai az idei harmadik újoncot is vendégül látják az Old Traffordon (bár a walesi kiscsapat nem úgy muzsikál, mint ahogy az ilyen csapatok szoktak), míg a Manchester City egy tradícionálisan nagyon nehéz idegenbeli látogatás elé néz a Newcastle ellen. Ha jó napot fognak ki, a Szarkák az egyik legjobban futballozó csapat Angliában, csatársorukban pedig Demba Ba és Papa Cissé életveszélyes támadásokat képes vezetni. Ennek ellenére öt szezont kell visszetekintenünk az idõben, hogy megtaláljuk az utolsó alkalmat, amikor a Newcastle legyõzte a City-t a St. James' Parkban.

 

Május 13. City vs. QPR (16:00)| Sunderland vs. United (16:00)

Vajon az utolsó forduló már csak formalitás lesz a bajnoki cím szempontjából? Ha nem, akkor a City ki fogja használni a lehetõséget, és legyõzi a jelenleg kiesés ellen menekülõ QPR-t hazai pályán, annak ellenére, hogy hátrányból felállva tudta csak megszerezni tõlük a három pontot Londonban még novemberben. Eközben a Unitednek az ellen a Sunderland ellen kell kicsikarnia a gyõzelmet, amely már legyõzte a Manchester Cityt, a Liverpoolt és az Arsenalt (FA kupában) is ebben a szezonban hazai pályán. A Vörös Ördögök utolsó eredménye a Stadium of Lightban: egy unalmas 0-0.

 

Idén csak idegenbeli trófeaátadó ceremónia lehet a Unitednél

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!