Futballszakértõk a Premier League-rõl

A ManUtd.com felkért egy kiváló szakértõkbõl álló csoportot, hogy elemezzék a Premier League fennmaradó mérkõzéseit.


A sorozat második részében a United-Blackburn összecsapás elõtt a Sky Sports kommentátora, Martin Tyler mondja el nekünk véleményét.
 
Már most készülünk a kollegámmal, a mérkõzés tudósítására. Eszembe jutott a tavalyi különleges alkalom, amikor a United-Blackburn mérkõzés döntetlenjével a Vörös Ördögök megnyerték a bajnoki címet, a Blackburn pedig szerzett egy értékes pontot.
 
Bár azt gondoltuk, hogy Steve Kean szeretett volna felvenni egy pár extra pontot, hogy elkerüljék a kiesést, de elégedett vol az eredménnyel, a United pedig boldogan mehetett haza, mint bajnok.
 
És most újra itt leszünk ugyanazon a pályán, csak egy hónappal korábban mint tavaly, de ugyanazokkal a kérdésekkel. A Blackburn újra a kiesés ellen harcol, a United pedig ismét vezeti a tabellát. Annak ellenére, hogy a Blackburn a táblázat végén áll, okozott már meglepetést a Vörös Ördögök csapatának. Ugye volt anno a 4-3-as gyõzelmük David Bentley mesterhármasával, és nem is olyan rég a szilveszteri 2-3. Tehát a Blackburn már megmutatta, hogy tud kellemetlen pillanatokat szerezni a Unitednek.  
 
Én úgy gondolom, hogy a manchesteri derbin fog eldõlni a bajnoki cím sorsa. Nagyon izgalmas mérkõzésre számítok az Ewood Parkban, a hazai pálya a lelkes szurkolókkal nagy elõnyt jelent majd a Blackburnnek.
 
Bár a hûséges United rajongók is nagy számban követik csapatukat a mérkõzésre és ez nagyon sokat számít. Nem mindegy, hogy 500 vagy 5000 ember biztat, és éljenez a gólok után.
 
 
Szóval egy nagy hétfõ este elõtt állunk, és míg Gary Neville a Sky Sports londoni stúdiójában elemzi a mérkõzést, én az Ewood Parkból közvetítek majd.
 
Ami a City-Sunderland meccset illeti, szombaton papíron nyer a City, de a futballt füvön játsszák, így bármi megtörténhet. Szerintem egyébként felesleges dolog a múltból kiindulni, ki kitõl kapott ki, kit vert meg, mert a labdarúgás mindig is szolgált meglepetésekkel.
 
A City is tisztában van azzal, hogy Martin O'Neill csapatával nem lesz könnyû dolguk. Nagyon meg kell majd harcolniuk a gyõzelemért, de ez elmondható mindkét csapatra.
 
Egyébként én azt tartanám az idei, igazán izgalmas verseny fénypontjának, ha az utolsó játszma döntené el a bajnoki címet. Semmi sem izgalmasabb, mint amikor a versenysorozat utolsó napján dõl el, ki viheti haza a bajnokság trófeáját. Ott voltam, amikor a United az utolsó napon nyerte el a címet, de nem vagyok elég idõs ahhoz, hogy emlékezzem arra, amikor a City 1968-ban bajnok lett. Az utolsó napra esett, vagy nem?
 

A manchesteri derbi a 36. játék lesz a Premier Leagueben és nyilván így is elég különleges nap lesz mind a szurkolók, mind pedig a két városi rivális csapat számára. 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!