Mancini: Nem bízom Balotelliben

Sir Alex Ferguson a hétvégi pihenõjét a golfpályán tölti, míg Roberto Mancini nagy gondban van a Sunderland elleni mérkõzés elõtt.


Ha a Citynek sikerül gyõznie ma este az Etihad Stadiumban, átmenetileg átveheti az elsõ helyet a tabellán, egészen hétfõ estig, mivel a Vörös Ördögök akkor mérik össze erejüket a Blackburn csapatával. 
 
Mancininek azonban hatalmas fejtörést okoz Agüero "buta" lábsérülése, melynek következtében kétséges a ma esti szereplése és elõfordulhat, hogy az Arsenal ellen sem tud majd pályára lépni. Bár köztudott, hogy az argentin játékos lábán lévõ seb felhólyagosodott, a City edzõje nem erõsítette meg a játékos sérülésének okát a tegnap esti sajtótájékoztatóján.
 
A klub körüli rejtélyeket tovább fokozza, hogy kiderült, Mario Balotelli a múlt héten önkényesen két napos pihenõt tartott a City edzéseirõl. Továbbá az is érdekes, hogy a City képzés-fejlesztési igazgatója, Patrick Vieira részrehajlással vádolta nyilvánosan a játékvezetõket a United és más nagy csapatok javára.
 
"Nem tudom pontosan, mi történt Sergio-val" - mondta Mancini.
 
"Számunkra ez egy nagy probléma, mert  Sergio a Stoke elleni mérkõzés után sérült le, és ma nem tud játszani."
 
"Remélem már az Arsenal elleni mérkõzésre visszatérhet, de ezt nem tudom biztosan. Egy buta sérülést szerzett, de nem az õ hibája."
 
Rákérdezve arra, hogy a játékos hogyan sérült meg, Mancini a következõt válaszolta: "Most nem mondom el, majd csak a szezon lezárása után beszélek róla." 
 
A City csapatának nagyon fontos lesz a ma esti mérkõzés Martin O'Neill gárdája ellen, de Agüero hiányát tetõzi az is, hogy Tevezt még nem játszatja kezdõként Mancini, továbbá bevallotta azt is, hogy nem bízik Balotelliben.  
 
 
"Nem, nem bízom Marioban" - mondta Mancini.  
 
"Nem tudok teljes mértékben bízni benne, viszont õ egy nagyon tehetséges játékos és érti a dolgát a pályán."
 
"Könnyen lehet, hogy lõ két gólt ma, vagy a következõ meccsen az Arsenal ellen, de nem bízom benne. Lõhet akár hármat is, de ugyanakkora az esélye annak is, hogy kap egy piros lapot."
 
És miért volt ott Milánóban? Akkor lett volna alkalma pihenni.
 
"Ott volt, mint egy újságíró a sajtótájékoztatón" - mondta Mancini. "Az még nem is olyan nagy baj, hogy eljött, de az hogy miért hagyott ki két edzést, sokkal nagyobb probléma. Remélem legközelebb tudni fogja mit kell tennie, ha pihenni akar. Gondolom hamarosan kinövi ezeket a dolgait, mert fegyelem téren még van mit javulnia. Ez a munkája, és ez a munkahelye, ahol szabályok vannak, amiket be kell tartani még egy top játékosnak is. Remélem azért, hogy a hátralévõ mérkõzéseken még vagy 5-6 gólt lõni fog."
 
Mancini problémáit az is súlyosbítja, hogy Vieira szópárbajba keveredett Sir Alex Fergusonnal. Ennek ellenére az olasz állítja, hogy élvezi a Premier League végjátékát.
 
"Igen élvezem, nekem nincs semmi problémám" - mondta.
 
"Úgy gondolom, Patrick Vieira egy okos ember. Van tapasztalata, õ tudja, mit mondott, én nem beszélhetek mások nevében. Számomra nem fontosak ezek a dolgok, csak az, hogy visszaszerezzük az elsõ helyet."
 
"A másik dolog, amit nem tartok fontosnak, hogy mi történt az elmúlt nyolc játék során. És az sem fontos, hogy mit mond Sir Alex. Nagy tisztelettel nézek rá, de számomra nem fontos a véleménye, ahogyan gondolom, az enyém sem neki. Mindkettõnknek csak egy dolog fontos jelen pillanatban, az pedig a bajnoki cím megszerzése."
 
"Az egyetlen különbség a United és a City közt, hogy õk nyertek 19 címet, és ez az elõnyük velünk szemben. Nekünk viszont az elsõ alkalom, de ez számunkra nem jelent nagy nyomást. Nagyon elszántak vagyunk, hogy idén megszerezzük a trófeát."
 

 


telegraph.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!