Futballszakértõk a Premier League-rõl

A ManUtd.com által felkért szakértõi csoportból a QPR elleni találkozó elõtt a The Sun sportújságírója Neil Custis mondja el véleményét a bajnoksággal kapcsolatban.


Hatalmas verseny folyik az idei Premier League-ben. Sir Alex csapata öt ponttal vezet a City elõtt és már csak hét mérkõzés van hátra a sorozatból. A City rajongói reménykednek a Vörös Ördögök összeomlásában a fináléhoz közeledve, de ilyet még sohasem láttunk tõlük, ahogyan a kékek kezében sem a trófeát.
 
A United lendületét mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy az utolsó 12 játékból tizenegyszer sikerült legyõzniük az ellenfelet. Amirõl hirtelen az 1996-os szezonból a Newcastle elleni mérkõzés jutott az eszembe. Amikor Sir Alex alig várta, hogy nyomhassa a gázt és le sem vette a lábát a pedálról, amíg meg nem nyerte csapatával a bajnokságot.
 
A múlt hétig szentül meg voltam gyõzõdve arról, hogy az idei cím sorsa az Etihadban fog eldõlni. De a City-Sunderland mérkõzés után egyértelmûvé vált, hogy a kékek mozdonyából kezd kifogyni a gõz. Yaya Toure távolléte az Afrika Nemzetek Kupája miatt erõsen rányomta a bélyegét a City játékára és David Silva is úgy tûnik kezd kimerülni.
 
Úgy gondolom, hogy Manchester kék fele nehezen viseli a Vörös Ördögök által gyakorolt hatalmas nyomást. Kezdve a Chelsea elleni mérkõzéssel, amikor 3-0-ról sikerült visszajönniük, vagy a Norwich ellen szerzett gól az utolsó percben. Ezek mind olyan ékes bizonyítékai a Vörös Ördögök mentalitásának, amivel nagyon nehéz megbirkóznia a Citynek.
 
A kékek egyetlen esélye, ha hétvégén sikerül legyõzniük az Arsenalt, vagy a United veszít a QPR ellen. Viszont én nem hiszek ebben. Meglátásom szerint a Vörös Ördögök tudják majd hozni a mérkõzést és vagy marad továbbra is az öt pont különbség a két csapat között, vagy nyolcpontos szakadék lesz majd a manchesteri riválisok között.
 
Nem látom annak esélyét, hogy a City új erõre kapjon és visszanyerje szezon elei formáját. Jelenlegi teljesítményük szöges ellen tétje a szeptember, októberi produkciójuknak. Míg akkor az élen álltak, jelenleg azért küzdenek, hogy mire a városi derbire sor kerül, legalább csökkenteni tudják lemaradásukat a United mögött.
 
 
Hogy az elõfordulhat-e, hogy a Vörös Ördögök botlanak a QPR elleni mérkõzésen? Én nem hiszem. Bár a Fulham ellen úgy tûnt a mérkõzés vége felé, hogy pontot veszítenek, de bebizonyították késõi góljukkal, hogy képesek az utolsó percekig küzdeni.
 
Én úgy gondolom, a United már nem fog hibázni a hajrában, megszerzik a következõ három pontot az Old Traffordon a QPR elleni mérkõzésen. Elõször is a szezon elején elvesztett pontokat vissza akarják szerezni, másodszor pedig különösen jók a hajrában fõleg, ha a 20. bajnoki cím a tét.
 
A Blackburn elleni mérkõzésen tapasztalhattuk, milyen összetartás van a Vörös Ördögök csapatában, és hogy mekkora támogatást élveznek rajongótáboruktól. A United gyenge szezon eleji teljesítményének fõ oka a rendkívüli sérülési hullám, ami a csapatot érte. De mivel minden rosszban van valami jó, a Vörös Ördögök csapatában a helyettesítések miatt lehetõséghez jutottak a fiatal játékosok is. Akik el kell ismerni, remekül megállták a helyüket és egyenrangú tagjaivá váltak a csapatnak. Ez segítette Sir Alexet abban, hogy friss vérkeringést tudjon vinni a játékoskeretbe.
 
Ahogyan azt a menedzser is elmondta, a rajongók nagyban hozzájárulnak a United sikereihez. Tudom, hogy a Vörös Ördögök szurkolói mindig nagy számban követik a csapatot, de az Ewood Park-i rajongótábor biztatása valami egészen fantasztikus hangulatú volt. Ami tényleg hozzájárul a csapat sikereihez.
 

Feltételezem, hogy a QPR elleni találkozó is hasonló légkörben zajlik majd és a United megszerzi az újabb három pontot. Biztos vagyok benne, hogy minimum öt pontos elõnnyel érkeznek majd az Etihad Standumba, és a trófea addigra már vörös színbe lesz öltöztetve.  


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!