A bajnokság hamar eldõl majd

Phil Neville, a United volt játékosa arra számít, hogy a Vörös Ördögöknek sikerül még a manchesteri derbi elõtt eldönteni a bajnokságot.


 „Azt hiszem a bajnoki címért folyó küzdelem már az Etihad-on játszandó meccs elõtt vége lesz” – nyilatkozta a BBC Radio Manchester’s Red Wednesday-nek.

 

„Nem a derbik fogják megnyerni számodra a bajnokságot, hanem az olyan csapatok elleni mérkõzések, mint például a Blackburn, Swansea és Sunderland. Pillanatnyilag ez a Unitednak jobban megy, mint a City-nek.”

 

„A City az Ágyúsokhoz látogat a hétvégén, ami egy nagyon nehéz mérkõzés lesz. A Manchester United malmára hajtja a vizet minden, mert nekik megvan a tapasztalatuk hozzá.”

 

A Kékek megnyerték az elsõ manchesteri derbit az Old Traffordon, de Neville azt hiszi, hogy a visszavágóra való készülõdés elterelte a figyelmet. 

 

„Egy hónappal ezelõtt mindenki azt hitte, hogy az Etihadban fog eldõlni a bajnoki cím sorsa, ezt még Mancini maga is állította” – nyilatkozta Phil.

 

„Amint néztem a mérkõzések menetrendjét azt hittem, hogy a [bajnoki] cím eldõlt, mert [a riválisok] elkezdtek pontokat hullajtani.”

 

 

Mindeközben az Everton kapitánya - aki 6 címet nyert a Unitednél töltött 10 év alatt – hiszi azt, hogy ez a bajnoki versengés végül a United javára vált, mert a helyi rivális nyomás alatt tartotta õket mindvégig, így õk kénytelenek voltak jól és még jobban játszani. 

 

„Feljebb kellett emelniük a mércét, mert a Manchester City fantasztikusan teljesített ebben a szezonban.”

 

„A United nem csak egy pár fokkal kellett jobb legyen, hanem sokkal jobban kellett teljesítsen ahhoz, hogy a szezon elsõ felében tapadni tudjanak hozzájuk.”

 

Mindezek után Neville úgy gondolja, hogy a Vörös Ördögök megérdemelten lesznek gyõztesek akkor, amikor majd a 20. bajnokit emelik a magasba. Ez lesz a 13. bajnoki címük, mióta Sir Alex Ferguson átvette az irányítást.

 

„Mindig is tudtam, hogy a szezon ezen részén látszik meg az igazi szelleme és minõsége mindazoknak a csapatoknak, melyek képesek a Premier League megnyerésére.”

 

„A United egész szezon alatt a március-április-májusi idõszakra készülõdött, így most egy igazán sugárzó, lendületes csapatot láthatunk - tele vannak önbizalommal  – ezért véleményem szerint méltó bajnokok.”

 

 


BBC News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!