Carrick: A türelem meghozta a pontokat

Michael Carrick szerint a Manchester Unitednek az õsrégi türelemrõl szóló mondást kellett alkalmaznia ahhoz, hogy feltörjék a már korán tíz emberre fogyatkozó QPR ellenállását.


Mark Hughes együttese a védekezést zászlajára tûzve érkezett az Old Traffordra, azonban ezen tervüket hamar keresztül húzta, vagyis inkább csak még inkább ráerõsített Shaun Derry kiállítása. Wayne Rooney könyörtelenül értékesített büntetõje vezetéshez juttatta a Vörös Ördögöket, de 60 percükbe telt, mire Paul Scholes révén bevitték a döntõ csapást, és eldöntötték a mérkõzést.

 

"Semmi új nem történt" - kezdte Carrick a MUTV-nek.

 

"Már egy ideje gyakran meg kell birkóznunk hasonló dolgokkal. Az elsõ gól egyértelmûen döntõ jelentõségû volt. Minél régebb óta tart a mérkõzés, annál nehezebb azonban ezt folytatni."

 

"Nagyon nehéz betörni a kapu elé, amikor ennyire sok ember tömörül a tizenhatos körül. Ilyen csak azt lehet tenni, hogy próbálunk jól passzolni, türelmesnek lenni, jó döntést hozni azt illetõen, hogy lõjünk, vagy passzoljunk, és tartani a labdát, hogy növeljük a nyomást az ellenfélen."

 

"Ez így mûködik, és számos gólt szereztünk már úgy az utolsó pillanatokban, hogy nagyon beszorítottuk az ellenfelet, és végül sikerült õket feltörni. Minden csak a türelemrõl szól; tartani kell a nagy tempót, de ezzel egy idõben türelmesnek is kell lenni, és hinni kell abban, hoy gólt szerezhetünk."

 

"Egyértelmû, hogy ma megérdemeltük, hogy legalább két gólt szerezzünk, úgyhogy boldogok vagyunk. A második gól mindent eldöntött. Azt követõen eldõlt a mérkõzés, de ilyenkor azért nem minden olyan könnyû, mint amilyennek látszik. Olyankor, amikor az ellenfél van emberhátrányban, sokkal könnyebbnek kellene lennie a gyõzelem megszerzésének, de már az elején is úgy tûnt, hogy ez most nem így lesz."

 

 

A Unitednek egy olyan Rangers ellen kellett minden erejét mozgósítania a második, mindent eldöntõ gól megszerzéséhez, amely nem tudott már teljes létszámmal a pályán lenni, de Carrick elismerte, hogy 10 ember ellen gyakran nehezebb játszani, és könnyen visszaüthet.

 

"Bizonyos értelemben könnyebb 11 ember ellen játszani, mert õk még hisznek abban, hogy esetleg gólt szerezhetnek, és ezért kinyílnak, de 10 emberrel csak arra koncentráltak, hogy védekezzenek, és betömörüljenek a tizenhatosuk elé. Nem volt egy talpalatnyi helyünk se a kapujuk elõtt" - tette hozzá.

 

Sir Alex Ferguson legénységének már csak hat mérkõzést kell sikeresen megvívnia a Premier League idei szezonjában, és nem is oly sokára újra színpadra kell lépniük, amikor szerdán este a Wigan Atlhetichez látogatnak a következõ fordulóban. Miután hét nap leforgása alatt gyõzelemmel tudták le a Blackburn, illetve most a QPR elleni mérkõzést is, így Carrick szerint nem lehet más céljuk, mint hogy begyüjtsék következõ gyõzelmüket is a szezon végének közeledtével.

 

"Mindkét legutóbbi bajnokinkat 2-0 arányban nyertük meg, és ha a következõ mérkõzéseinkre is ezt ajánlanák fel, akkor mi elfogadnánk és elégedettek lennénk ezzel. Ma is gyõztünk, és hétfõn is a Blackburn ellen, szerdán este pedig ismételten pozitív eredményt szeretnénk elérni. Ha továbbra is tudjuk tartani a gyõzelmi szériánkat, akkor az elõnyünk is megmarad. Ez a célunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!