Futballszakértõk a Premier Leaguerõl

A ManUtd.com által felkért szakértõi csoportból ezen a héten ismét a Sky Sports riporterén, Martin Tyleren a sor, hogy elmondja nekünk gondolatait a Wigan Athletic-Manchester United találkozó elõtt.


A Wigan együttese az utóbbi idõben egyre jobban érzi a játékot és valószínû, hogy tavaszra sikerült feljebb jutniuk a tabella kiesõhelyérõl. 
 
Láttam a Norwich elleni játékukat, ami 1-1-re végzõdött, de volt egy nagy esélyük a mérkõzés végén, hogy akár nyerjenek, és remekül harcoltak a Chelsea ellen is. A Wigan nagyon szervezetten játszik és biztosra veszem, hogy erre a United is fel fog készülni. A Latics védelmét nem olyan egyszerû feltörni. Egyértelmûen meg van rá a kapacitásuk, hogy felvegyék a verseny a nagy csapatokkal. Ahogyan legutóbb a Liverpoolt is sikerült legyõzniük, ami nem csak a szerencsén múlt, hanem megérdemelt gyõzelmet arattak.
 
Most egy újabb idegenbeli mérkõzés vár a Unitedre, de tudjuk jól, hogy a Vörös Ördögök rajongótábora mindig megteremti csapatának a hazai hangulatot idegenben is. Ahogyan a mérkõzés utolsó percéig lelkesítették csapatukat a Blackburn elleni összecsapáson, úgy biztos vagyok benne, hogy most is hallani lehet majd a DW Stadiumban a Vörös Ördögök szurkolótáborának buzdítását.
 
A Blackburn elleni mérkõzés elõtt azt mondtam, hogy az lesz a legnehezebb összecsapás a városi derbi elõtt, de most úgy érzem a Wigan is hasonló kihívás elé állítja majd a Unitedet. Bár a Blackburn nagyon keményen védekezett végig a mérkõzés alatt, de a Unitednek a találkozó végére sikerült feltörniük a védelmüket. Ha hasonló taktikát választanak akkor biztos vagyok benne, hogy a Wigan csapatát is sikerül legyõzniük.
 
 
Az Arsenalnak egy kemény játékban sikerült legyûrnie a Cityt. A két csapat közt éles küzdelem volt a Ligakupa viadalon is, ahol fordított eredmény született, tavaly pedig döntetlent játszottak a bajnokságban. Ezúttal viszont az Arsenalnak kedvezett a szerencse és a nyolcpontos hátrány minden bizonnyal hatalmas törést jelent a City lendületében.
 
Biztos vagyok abban, hogy a United a megszerzett elõny tudatában nem fogja csökkenteni az iramot és kitartó harcot folytat egészen májusig, amikor is az utolsó találkozóra kerül sor. Nem kockáztatnak egyetlen pontot sem, hiszen nagy tapasztalatuk van a hajrában és tudják, hogy mindet pont óriási jelentõséggel bír a fináléhoz közeledve. A City elkövetett néhány súlyos hibát a fináléhoz közeledve. Ugyan jól játszottak a szezon elején, de pont a hajrában botlottak, amikor a legnagyobb szükség lenne a lendületre.
 
Már szinte mindenki biztosra veszi, hogy a Unitednek sikerül megvédenie a címet, és ez is óriási nyomást jelent a Citynek. Most pedig meg kell mutatniuk az erejüket a West Brommal szemben, akik szintén nem fogják tálcán nyújtani a három pontot a kékek csapatának. Roy Hodgson emberei elszántan fognak harcolni a gyõzelemért. Remek az idei idegenbeli teljesítményük. Játékuk a legapróbb részletekre is kiterjed, így nagyon nehéz dolga lesz Roberto Mancini csapatának, és a gyõzelmük nincs borítékolva a jelenleg 13. helyen álló West Brom csapatával szemben.
 
Bár ahogyan volt kollégám, David Platt mondta, még nincs biztosítva a United elsõ helye a tabellán, valóban érhetnek mindenkit meglepetések. Minden a United címvédése mellett szól, viszont a futball valóban kiszámíthatatlan játék. 
 
Mondhatnám, mint riporternek, nekem pártatlannak kell maradnom és még nem jelenthetem ki, hogy ki nyerni a bajnokságot. De az igazság az, ahogyan az utóbbi mérkõzések teljesen átírták a forgatókönyvet, úgy a hátralévõ 6 mérkõzés alatt is történhetnek meglepõ fordulatok. Szóval most nincs más dolgunk, mint élvezzük a végjátékot, hisz már nem sok idõ van hátra, hogy az idei legjobb csapat a magasba emelje a Premier League trófeáját.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!