Ferguson: Az érettség a kulcs

Sir Alex Ferguson a Manchester United játékosainak egyre nyilvánvalóbb érettségét dicsérte, miután karnyújtásnyira vannak a klub 20. bajnoki címétõl.


Ebben a szezonban leginkább a kapus, David de Gea került a kritikák kereszttüzébe, leginkább a szezon elején, amelyek során számtalanszor megkérdezték, hogy vajon az ifjú spanyol megfelelõ képességekkel rendelkezik-e ahhoz, hogy a címvédõ kapuját õrizze.

 

Azonban az U-21-es Európa-bajnok portás egymásutáni parádés teljesítményével mindenkit elhallgattatott, Sir Alex Ferguson szerint pedig a fejlõdés éppen a maga idejében történt meg.

 

"David fantasztikusan teljesített az utóbbi idõben" - kezdte Ferguson a Daily Starnak.

 

"Nagy önbizalma van, és minden mérkõzésen egyre jobb és jobb lesz."

 

"Ahogy azt mondtam Antonio Valencia esetében is, ha vannak olyan játékosaid, akik a szezon ezen szakaszában lendülnek formába, az hatalmas bónuszt jelenthet."

 

"Elõször nem ment minden könnyen Davidnak, hibázott, de azt hiszem meg kell bocsátanunk egy 21 éves játékosnak, ha hibázik."

 

 

Karriere kezdetén Wayne Rooney egy olyan játékos volt, aki egy rendkívül nagy kérdõjelnek számított jövõjét illetõen temperamentuma miatt.

 

Ferguson úgy érzi, azonban már csak a múlt, és õ most már egy sokkal kiegyensúlyozottabb játékost és személyiséget lát az angol válogatott csatárában, aki folyamatos fejlõdést mutat.

 

"Mindig akkor lehetünk szemtanúi a játékosok éretté válásának, amikor a húszas éveik közepébe lépnek" - tette hozzá.

 

"Képességeikkel együtt az idõérzékük és a gondolkodásuk is éretté válik - ez pedig beépül a játékukba."

 

"Sokkal jobban képesek magukat kontrollálni, tudják már, hogy mire képesek. Természetesen ebben rengeteget segít a tapasztalat."

 

"Nem hiszem, hogy Waynenek sok sárga vagy piros lapja lett volna, de csapatként biztosan kevesebbszer figyelmeztetik így a játékosainkat a többiekhez hasonlítva."

 

"És ebben a szezonban csak egy kiállításunk volt eddig - Jonny Evansé a Manchester City elleni hazai mérkõzésen."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!