Futballszakértõk a Premier Leaguerõl

A ManUtd.com által felkért szakértõi csoportból ezen a héten a United legendáján és az MUTV tudósítóján, Denis Irwinen a sor, hogy megossza velünk gondolatait a Manchester United Aston Villa elleni találkozója elõtt.


A bajnokság vége felé közeledve természetes, hogy elindulnak a találgatások. Vajon melyik csapat nyeri meg a bajnokságot? Nos a verseny rendkívül kiélezett, és a biztos csak az, ami már megtörtént.

 
Egyértelmû, hogy a Wigan elleni meccs elõtt igen nagy elõnye volt a Unitednek, de az öt pontos elõnnyel is pole pozícióban vannak. Jelenleg két hazai mérkõzés vár rájuk, és reméljük jó munkát fognak végezni a Vörös Ördögök az Old Traffordon. 
 
Egyik mérkõzésrõl sem mondhatjuk el, hogy könnyû meccs lesz. Az Aston Villa és az Everton is elszántan küzd a pontokért. A Wigan elleni veszteség nem tragédia, elõfordult már a bajnokság hasonló idõszakában, hogy pontot vesztett a United, de nem jellemzõ, hogy ez megtörné a tapasztalt bajnokokat. Nem hiszem, hogy lebecsülték a Latics csapatát, egyszerûen nem jött össze a gyõzelem. A Wigan a hazai pálya elõnyeit kihasználva remekül játszott, de ez csak egy mérkõzés volt, egy rossz este. El kell felejteni az egészet. A vezetõ pozíció még a Vörös Ördögöknek dolgozik.
 
Sokan Scholesy hiányában látják a vereség okát. Mindannyian tudjuk, hogy õ fontos eleme a csapatna, de az is egyértelmû, hogy nem játszhat minden meccsen. Sir Alex elmondta, hogy vasárnap már pályán lesz, és ez valószínû sokat ad majd a United játékához.
 
A játékosok kissé másképp ítélnek meg egy vereséget mint a szurkolók. Õk nem törnek le egy vereségtõl, nem nyalogatják a sebeiket. Felmérik a hibákat és már a következõ találkozóra koncentrálnak. Meg kell hagyni, a United ezt is remekül csinálja.
 
 
A Citynek is sikerült az Arsenal elleni vereség után legyõznie a West Brom csapatát, de most egy olyan Norwich vár rájuk, akiket fantasztikus teljesítményre sarkalt idén a tabellán való elõbbre jutás.
 
Annak ellenére, hogy már tudni fogjuk, mit játszott a City a Carrow Roadon, a Unitednek csak a Villára szabad koncentrálnia. Azt hiszem a Villa hasonló mentalitással fog játszani, mint a Fulham és a QPR. Az Old Traffordon valószínû inkább egy védekezõ jellegû játékot fognak majd hozni. A kiesés ellen küzdõ csapatok jobban összpontosítanak a hazai pályán való gyõzelemre, úgy gondolják ott könnyebb nyerni és ha ez idegenben is sikerül az csak egy bónusz. Ezért úgy gondolom a Villa játéka inkább védekezõ lesz az Álmok Színházában.
 
Bár ez lehet zavaró a United számára, de ha a tõlük megszokott támadó stílusban játszanak, akkor nagy az esélye, hogy sikerül megszerezniük a három pontot. A United erõs vezetõ pozícióban van, de még kemény munka vár rájuk a bajnokság végéig.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!