Gaitan jön, Fabio és Macheda megy?

A Manchester United egyelõre még nem hivatalos információk szerint megegyezett a Benficával középpályásuk, Nicolas Gaitan leigazolásáról, amely ügylet keretében a portugál klubhoz kerül Fabio és Federico Macheda is.


Az üzlet értelmében a Manchester United 20 millió fontra csökkentette a magasan taksált Gaitan átigazolási összegét, cserébe jövõre a fõvárosban folytatja Fabio da Silva és Federico Macheda is, elõbbi egy évre kölcsönbe, míg utóbbi végleg a Benficához kerülvén.

 

Bár a számok még közel sincsenek véglegesítve, és az átigazolás tényét a szezon végéig nem fogják hivatalosan bejelenteni, az azonban szinte biztosnak látszik, hogy az argentin játékost 20 millió fontra és több játékos ideiglenes vagy végleges ellenkezõ irányba való küldésére árazták be a Vörös Ördögök.

 

Izgalmasnak ígérkezik, hogy a válogatott középpályás miként illeszkedik majd bele az õt már régóta figyelemmel követõ Sir Alex Ferguson hadrendjébe, akiért úgy tûnik, hogy hosszú idõ után most már lépést is hajlandó volt tenni. Gaitant, aki támadó középpályás, vagy bal szélsõ poszton is bevethetõ, közelebbrõl is szemügyre vehette az õsszel a skót menedzser, amikor a Bajnokok Ligája csoportkörében kétszer is borsot tört fiai orra alá, emellett pedig a Chelsea elleni negyeddöntõben nyújtott teljesítményét is élénken monitorozták Angliában.

 

A 24 éves játékos jelenlegi szerzõdésében 38 millió fontos kivásárlási záradék szerepel, és arra lehetett számítani, hogy a Benfica a legvégsõkig is ki fog tartani annak érdekében, hogy ezt az árat kifizesse a játékos kérõje, ha távozik tõlük. Azonban azt már korábban is tudni lehetett, vitathatatlan tehetsége ellenére, hogy nem túl reális árat szabtak az Estadio da Luzban Gaitannak, aki korábban olyan csapatok érdeklõdését is felkeltette mint az Internazionale vagy a Paris St Germain, de a Unitednek így is hónapokba telt, mire sikerült rábírniük a 68-as BEK-döntõbeli ellenfelüket az igen összetettnek látszó ügylet nyélbe ütésére.

 

 

A 20 éves olasz csatár, Federico Macheda a télen kölcsönbe a Queens Park Rangershöz került, ám egy edzõváltás következtében csak igen kevés lehetõséghez jutott, majd egy sérülés miatt ideje korán vissza is tért az Old Traffordra. Nos, olybá tûnik, hogy az utánpótlás válogatott játékos napjai meg vannak számlálva Manchesterben, illetve Angliába, ugyanis Gaitanért cserében az ellenkezõ irányban köthet ki, ám sokkal érdekesebb, hogy a Da Silva-ikrek közül Fabio, akirõl éppen tegnap nyilatkozta Ferguson, hogy a következõ szezont kölcsönben tölti, is Portugáliába költözhet az ügy részeként.

 

Játékosok bevonás az üzletbe valószínûleg a Benfica érdeke lehetett, akik Gaitan bármilyen összegû átigazolásából kötelesek 20%-ot egykori klubja, a Boca Juniors számára átutalni. Úgy tudni, a Manchester Unitednél szerették volna már januárban véghez vinni az átigazolást, ám most úgy néz ki, hogy minderre júniusban lesz lehetõségük.

 

Egyébként egyes hírforrások korábban arról számoltak be, hogy a Unitednél Macheda mellett szerették volna a portugál Bebét is bevenni az üzletbe, ám a Benfica Fabio bevételekor bólintott csak rá az üzletre. Gaitan képviseletekor egyébként nem kellett új ismerõssel megismerkedni az Old Trafford klubházában, ugyanis a játékost az a Jorge Mendes képviseli, akivel már Cristiano Ronaldo és Luis Nani kapcsán is volt már dolguk.


Telegraph

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!