Tartalékok: Newcastle 3-6 United

A Manchester United háromgólos hátrányból felállva, hat gólt lõve a Newcastle-nek stílusosan szerezte meg a Barclays Premier Reserve League North címet.


Will Keane négyszer zörgette meg a hálót, ezzel 17. gólját is megszerezve a szezonban, mellette Davide Petrucci és a támadóvá elõlépõ Ritchie De Laet is talált be a második félidõben.

 

A Vörös Ördögök eltökéltek voltak és már az elején megmutatták, a gyõzelemért mentek. Ennek jele volt, amikor Will Keane próbálkozását Jak Alnwick bravúrral, nagyot vetõdve védte, majd Jesse Lingard kapott csodálatos labdát Marnick Vermijltõl, ám a szélsõ közel volt már a kapushoz, aki hárítani tudta az átemelést.


Ám a Szarkák kezdtek éledezni, Brad Inman ívelése veszélyeztetett, majd az ausztrál megszerezte a vezetést Phil Airey ívelését követõen. Úgy tûnt lesen volt a hazai játékos, de a gólt megadták. De Laet bal oldali elfutása után Lingard elõtt adódott lehetõség az egyenlítésre, majd Will Keane mehetett kapura, ám Alneick kapus 25 méterre kiszaladva nagyszerûen mentett lábbal elõle, a labda Larnell Cole-hoz került, aki azonban az üres kapu mellé lõtt.

 Jött a katasztrófa. Ezekiel Fryers ellen kezezést ítéltek saját tizenhatosán belül - úgy tûnt, mellkasához ért a labda -, Airey pedig értékesítette is a megítélt tizenegyest. Hat perccel késõbb Dan Taylort hagyták üresen a hosszú kapufánál, aki Michael Richardson remek játéka után ki is használta a lehetõséget, ezzel már 3-0-ra növelve a hazaiak elõnyét.

Miután Richardson maga is gólt szerezhetett volna, a Szarkák kapitányának, Jeff Hendersonnak sérült meg a könyöke, kinek kiesése nagy veszteséget jelenthetett a hazai védelemnek. Davide Petrucci okos sarkazása után Will Keane lépett ki a védõ mellett, majd laposan a hosszú alsó sarokba lõtt, szépítve ezzel.

Ötvenhat másodperc múlva az angol U21-es válogatott Lingard passzára csapott le és ment kapu felé, majd a rövid felsõbe gyönyörû gólt lõtt, visszahozva a Unitedet a meccsbe. Néhány elpazarolt szabadrúgás miatt nem lett döntetlen az eredmény a szünet elõtt, valamint még Fryersnek kellett mentenie egyszer Airey elõl.

Warren Joyce mesterien taktikázott, amikor Cole helyett behozta Tom Thorpe-ot és De Laet felkerült a támadó szekcióba. A nagy áttörés azután jött, hogy De Laet remekül passzolt ki szélre Petruccinak, aki azonnal kiugratta a meginduló belgát. De Laet bevezette a tizenhatoson belülre, majd nagyszerûen passzolt a középen érkezõ Keane-hez, aki könnyedén passzolt a hálóba, ezzel kiegyenlítve az eredményt és megszerezve saját magának a mesterhármast.

A Newcastle magasabb fokozatra kapcsolt és visszanyerte a mérkõzés ellenõrzését, de nem tudott igazán reagálni a Vörös Ördögök gördülékeny és gyors játékára. De Laet sebessége újra és újra helyzetet teremtett és bár õ maga nem tudott ismét Will Keane elé tálalni, de a csatár visszaszerezte a labdát, majd Lingardtól került Petruccihoz a labda. Az olasz az öt és feles sarkánál remek cselekkel bolondított meg két védõt, majd utat talált a kapu irányába, ahol ellõtte a labdát, ami a hosszú sarokban kötött ki. 4-3-ra fordított Warren Joyce csapata.

Az eredmény ellenére mindkét kapus bemutatott pár igen szép védést - Sam Johnston Inman és Airey lövéseit hárította csodásan, míg Alnwick lenyûgözõ védést mutatott be Petrucci lövésénél, majd De Laet elõl is mentett egy-egy elleni szituációban. De Will Keane esélyt sem adott a Szarkák egyes számú játékosának, miután Petrucci saját tizenhatosáról hosszan elõrevágott labdájára az angol csatár remekül csapott le, a kifutó kapust kicselezve ballal könnyedén bepasszolt a kapuba, megszerezve ezzel negyedik gólját.

Majd De Laet is gólt szerzett, teljesen megérdemelten. Lingard kiváló passza után lehagyta a védõket és ezúttal legyõzte Alnwickot is, aki felett átemelte a labdát és bár a kapus még beleért, az végül a hálóban kötött ki. Ez volt a belga utolsó érdemleges megmozdulása, mert miután rúgást kapott a lábára, lecserélte õt Joyce, de a Vörös Ördögök tovább ostromolták a hazaiak kapuját. Petrucci helyzeténél ismét hatalmasat kellett védenie Alnwicknak, majd a gólra éhes Will Keane és a United csapatkapitánya ismét lött, de mindkét esetben mellé szállt a labda, így nem sikerült megszerezni a hetediket.

Will Keane még a találkozó végi hosszabbításban helyzetbe került, de be kellett érnie négy góllal az este során.

Warren Joyce csapata csodálatos és élvezetes sorozatot tudhat maga mögött és négy mérkõzéssel a vége elõtt már biztosan megnyerte a Barclays Premier Reserve League North csoportot és az Aston Villával - a déli csoport gyõztesével - néz majd szembe a döntõben, melynek idõpontja még nem ismert.


Barclays Premier Reserve League North
Newcastle United 3-6 Manchester United
Whitley Park

United: Johnstone - Vermijl, M.Keane, Fryers, De Laet(Fornasier 79.) - Cole(Thorpe 51.), Tunnicliffe, Pogba, Lingard(Blackett 87.) - Petrucci - W.Keane
Nem használt cserék: Coll, Giverin.

Gólszerzõ: Inman 16', Airey 26'(11-es), Taylor 32' illetve W.Keane 40', 40', 54', 73', Petrucci 64', De Laet 76'

 

 

 

Tabella
1. Manchester United 18 13 2 3 50 20 +30 41
2. Liverpool 20 9 7 4 41 26 +15 34
3. Sunderland  21 9 4 8 38 36 +2 31
4. Everton  19 6 8 5 33 29 +4 26
5. Wigan  22 5 9 8 27 37 -10 24
6. Newcastle 20 6 4 10 36 54 -18 22
7. Bolton 20 3 7 10 22 38 -16 16
8. Blackburn 18 2 9 7 14 20 -6 15

 


 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!